Ο ΣΕΚ οργανώνει τη δράση του

09 December 2015

Ο ΣΕΚ οργανώνει τη δράση του

Την αποτίμηση των τελευταίων κινητοποιήσεων αγροτών - κτηνοτρόφων και αλιέων συζήτησε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 8 Δεκεμβρίου. Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και ο προγραμματισμός των δράσεων και των μορφών των κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα.
Εκτενής αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο κ. Πεβερέτο στις ολοκληρωμένες προτάσεις του ΣΕΚ σε ό,τι αφορά το φορολογικό και το ασφαλιστικό που κατατέθηκαν στα αρμόδια Υπουργεία και τους Φορείς.
Διαπιστώθηκε ομόφωνα ότι η κινητοποίηση στην Αθήνα ήταν μεγαλειώδης, η μεγαλύτερη μετά το 1974, με συμμετοχή χιλιάδων αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων από κάθε γωνιά της χώρας, γεγονός που θα πρέπει να αξιοποιηθεί δημιουργικά για την αναγέννηση και την οργάνωση του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος.
Συζητήθηκαν επίσης εκτενώς ο νόμος για τις βοσκήσιμες γαίες και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την κατανομή των δικαιωμάτων και την πληρωμή της Βασικής Ενίσχυσης στους αγρότες και κτηνοτρόφους, έτους 2015.
Αποφασίστηκε τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΚ να προχωρήσουν άμεσα σε οργάνωση κατά τόπους συσκέψεων με τους κτηνοτρόφους, σε όλη τη χώρα για την πλήρη ενημέρωσή τους, στη βάση των αιτημάτων και των διεκδικήσεών τους.

09 December 2015
Banner
Banner