Ο Εμμ. Δομαζάκης νέος πρόεδρος του ΣΕΒΕΚ – αποχώρηση από την ΕΔΟΚ

30 March 2018

Ο Εμμ. Δομαζάκης νέος πρόεδρος του ΣΕΒΕΚ – αποχώρηση από την ΕΔΟΚ

Με αλλαγή της διοίκησης και απόφαση για αποχώρηση από την ΕΔΟΚ σφραγίστηκε η γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ στις 28/3.
Νέος πρόεδρος εξελέγη ο κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης, (πρόεδρος της εταιρείας CRETA FARMS ΑΒΕΕ), διαδεχόμενος τον κ Αλέξιο Υφαντή (πρόεδρος της Α. & Χ. ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ), ο οποίος ομόφωνα εξελέγη επίτιμος πρόεδρος για την πολυετή προσφορά του.
Η πλήρης σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΕΚ για τη τριετία 2018-2021 έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δομαζάκης Εμμανουήλ CRETA FARMS ΑΒΕΕ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σκαρίμπας Στυλιανός ΕΛΒΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μπακιρλή Δέσποινα Π. ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ανδρέας Δημητρίου ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ ΑΕ
ΤΑΜΙΑΣ: Γεώργιος Γιατράκος Π. Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ
ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ: Ευάγγελος Δημητρίου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΦΟΙ ΟΕ
ΜΕΛΟΣ: Μαριάννα Δημέλη ΒΙΚΡΕ - ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ Α.Ε.
Η γενική συνέλευση ενέκρινε τον απολογισμό του παρελθόντος έτους και τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους. Έθεσε επίσης τις προτεραιότητες για την δρομολόγηση των επόμενων ενεργειών, σχετικά με την:

  • Κατάργηση της ειδικής εισφοράς 0,2% υπέρ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ που επιβάλλεται επί όλων των αγορών κρέατος, χωρίς καμία ανταποδοτικότητα προς τον τομέα.
  • Εφαρμογή του Ν.4492/17 για την εξόφληση των τιμολογίων νωπών ή ευπαθών προϊόντων, το αργότερο εντός 60 ημερών.
  • Προώθηση του φακέλου καταχώρησης του Γύρου στα ευρωπαϊκά σήματα ποιότητας ως ΕΠΙΠ (Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν) και ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης).
  • Διεύρυνση του αριθμού των εγγεγραμμένων μελών του Συνδέσμου.
  • Εντονότερη παρέμβαση προς την Πολιτεία, με αίτημα την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με τη λειτουργία αποκλειστικά και μόνον των νομίμων επιχειρήσεων του κλάδου.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης ομόφωνα την αποχώρηση του Συνδέσμου από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος – ΕΔΟΚ, ως αποτέλεσμα της πλημμελούς λειτουργίας των οργάνων της (Δ.Σ και Γ.Σ) και της συνεπαγόμενης ασύμμετρης πληροφόρησης εντός της Οργάνωσης, της μη εφαρμογής βασικών αρχών της λογιστικής στα οικονομικά της και στην παρουσίαση αυτών, και ιδίως στην απώλεια του Διεπαγγελματικού της χαρακτήρα, αφενός λόγω της σκοπούμενης υπερεκπροσώπησης ενός εκ των πέντε κλάδων δραστηριότητας και αφετέρου της δεδηλωμένης αποχώρησης του ενός εκ των τεσσάρων εναπομεινάντων Μελών (Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών - Π.Ο.Κ.Κ.).

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒΕΚ
Ο κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης γεννήθηκε το 1960 στο Ρέθυμνο Κρήτης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει την εποπτεία του τομέα επενδύσεων όπως επίσης και την εποπτεία της παραγωγικής διαδικασίας - έρευνας & ανάπτυξης της βιομηχανίας κρέατος και αλλαντικών.

30 March 2018
Banner
Banner