Νόμος του κράτους οι ρυθμίσεις για τη διασύνδεση του τουρισμού με την αγροδιατροφή

07 December 2018

Νόμος του κράτους οι ρυθμίσεις για τη διασύνδεση του τουρισμού με την αγροδιατροφή

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού: «Θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης – Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις».

Με την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου που κατέθεσε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, εισάγεται για πρώτη φορά στην εθνική νομοθεσία ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη, την οργάνωση και την εποπτεία των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και της επιχειρηματικότητας στον θεματικό τουρισμό. Το νέο καινοτόμο πλαίσιο για το θεματικό τουρισμό είναι αποτέλεσμα ευρείας διαβούλευσης της Υπουργού Τουρισμού με το σύνολο των φορέων του ελληνικού τουρισμού.

Ο νέος νόμος, με τις διατάξεις που εισάγει, επιδιώκει:

- την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
- τη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα, την αγροδιατροφή και τη μεταποίηση, την ενθάρρυνση συνεργειών μεταξύ διαφορετικών κλάδων της οικονομίας και τη δυναμική ένταξη των τοπικών προϊόντων στην ευρύτερη τουριστική αλυσίδα.
- την ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων επαγγελματικών δραστηριοτήτων και τη διεύρυνση του αντικειμένου στο σύνολο των θεματικών τουριστικών προϊόντων
- την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την επίτευξη χρηματοδοτήσεων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος κα), κωδικοποιώντας και απλουστεύοντας δυσλειτουργικές και γραφειοκρατικές αδειοδοτικές διαδικασίες.
- την ακόμη πιο δυναμική προώθηση νέων ελληνικών προορισμών για την επίτευξη μιας περισσότερο ισόρροπης κατανομής των τουριστών ανά την χώρα και καθ΄ολη τη διάρκεια του έτους.

07 December 2018
Banner
Banner