Νέα στρατηγική συμμαχία στην Ισπανία για την Creta Farms

24 November 2016

Νέα στρατηγική συμμαχία στην Ισπανία για την Creta Farms

Θέτοντας το στόχο της ανάπτυξης νέων προϊόντων με ελαιόλαδο και στην αγορά της Ισπανίας, η εταιρεία αλλαντικών Creta Farms ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική συμμαχία. Η συμφωνία στηρίζεται στην εφαρμογή του ήδη δοκιμασμένου και επιτυχημένου στην αγορά της Αυστραλίας, Licensing Agreement, δηλαδή της αδειοδότησης χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας της Creta Farms (know-how, πατέντες, εμπορική επωνυμία αντίστοιχη με το ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ).

Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, «Με το μοντέλο αυτό, η Creta Farms πετυχαίνει τη μέγιστη απόδοση, συνεχίζοντας να εξαργυρώνει τις σχετικές επενδύσεις της τελευταίας 10ετίας».

Η συνεργασία για την ισπανική αγορά έκλεισε με συμφωνία πενταετούς διάρκειας και δικαίωμα ανανέωσης. Εκτιμάται ότι στην περίοδο αυτή οι πωλήσεις θα αγγίξουν τα 80 εκ. ευρώ, και έχει εγγυημένο σημαντικό ποσοστό εκτέλεσης του επιχειρηματικού σχεδίου. Αυτό δίνει στην εταιρεία την ασφάλεια να μιλάει για ένα σημαντικό ποσό εγγυημένων εσόδων από δικαιώματα επί των πωλήσεων (royalties), με εγγυημένη αύξηση αυτών για κάθε πενταετία ανανέωσης.

Η συνεργασία αφορά τόσο την τοπική παραγωγή όσο και τη διανομή και διάθεση της σειράς προϊόντων OLIVING στην αγορά της Ισπανίας. Τα προϊόντα OLIVING, σχεδιάσθηκαν με βάση την καινοτομία ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, αποκτώντας ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χάρη στο ελαιόλαδο.

Σημειώνεται ότι στις επεκτάσεις που πραγματοποιεί η Creta Farms έχει αναμφίβολα έναν ισχυρό σύμμαχο: την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Προ πενταμήνου η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ με την ΕΤΕπ, γεγονός που σηματοδότησε την πρώτη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ στην Ελλάδα. Σε ανακοίνωση εκείνης της περιόδου, την οποία μάλιστα τιτλοφορούσε «Creta Farms: H πρώτη ελληνική εταιρεία που κατάφερε να ενταχθεί στο επενδυτικό σχέδιο Juncker», η εταιρεία υπογράμμιζε ότι «θα αποτελέσει το πρώτο ελληνικό παράδειγμα του χρηματοδοτικού βραχίονα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη» καθώς και ότι «η ΕΤΕπ θα βρίσκεται στο πλευρό της Creta Farms σε όλα τα στάδια του προγράμματος Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας».

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, έδειξε ότι ο δρόμος για νέες συμφωνίες που θα ενισχύσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της Creta Farms, είναι ορθάνοιχτος.

24 November 2016
Banner
Banner