Μπόλαρης: Κατανόηση για ελληνοποιήσεις, για ΦΠΑ έδειξε Αλεξιάδη στους Αγελαδοτρόφους Χολστάιν

29 September 2016

Μπόλαρης: Κατανόηση για ελληνοποιήσεις, για ΦΠΑ έδειξε Αλεξιάδη στους Αγελαδοτρόφους Χολστάιν

Μείωση του ΦΠΑ στην αγορά αγροτικών εφοδίων (από το 24% στο 13%) και γενετική βελτίωση στα ελληνικά κοπάδια ζήτησαν μεταξύ άλλων, κατά τη συνάντηση που είχαν παραγωγοί της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (ΕΦΧΕ), με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη, στο γραφείο του στην Αχαρνών, την Τρίτη.

Οι αγελαδοτρόφοι με επικεφαλής τον Θανάση Βασιλέκα ζήτησαν να υπάρξει αλλαγή στο καθεστώς ΦΠΑ, καθώς υπάρχει αναντιστοιχία με το γάλα, όπου ο ΦΠΑ είναι στο 13%. Ζήτησαν επίσης να υπάρξει μέριμνα και για το θέμα των ελληνοποιήσεων, να υπάρξει εκσυγχρονισμός της ελληνικής παραγωγής γάλακτος και κίνητρα για τους παραγωγούς που θα εφαρμόσουν στα κοπάδια τους γενετική βελτίωση.

Ο κ. Μπόλαρης αντιμετώπισε καταρχήν θετικά τις προτάσεις της ΕΦΧΕ για τις ελληνοποιήσεις και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής παραγωγής ενώ για το θέμα του ΦΠΑ αναγνωρίζοντας το πρόβλημα δήλωσε ότι θα μεσολαβήσει για συνάντηση με τον αρμόδιο για τα ζητήματα αυτά αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

29 September 2016
Banner
Banner