Μπαράζ κατασχέσεων κρεάτων από τη ΔΑΟΚ Πειραιά

25 October 2019

Μπαράζ κατασχέσεων κρεάτων από τη ΔΑΟΚ Πειραιά

Εντατικούς ελέγχους εξακολουθεί να πραγματοποιεί η ΔΑΟΚ της Π.Ε. Πειραιά, και μάλιστα με αποτελέσματα για παραβάσεις που αφορούν τον κλάδο κρέατος.

Μόλις σήμερα ανακοίνωσε ότι οι ελεγκτές τροφίμων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά προχώρησαν στην κατάσχεση μη ασφαλών ακατάλληλων για κατανάλωση κοτόπουλων και γύρου κοτόπουλου συνολικού βάρους 80 κιλών, μετά από έκτακτο έλεγχο που πραγματοποίησαν στην αγορά. Συγκεκριμένα, κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος και σε ψητοπωλείο του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν αντίστοιχα 60 κιλά κοτόπουλα και 20 κιλά γύρο κοτόπουλου, λόγω απουσίας σημάνσεων καταλληλότητας σε συνδυασμό με την υπέρβαση του ορίου συντήρησης των προϊόντων.

Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες ανακοινώσεις προηγούμενων ημερών εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, στις 23/10 ανακοινώθηκε ότι, κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν 719 κιλά βοδινού κρέατος προέλευσης Ιταλίας, λόγω εμφανών μακροσκοπικών οργανοληπτικών αλλοιώσεων σε συνδυασμό με την μη τήρηση της ψυκτικής αλυσίδας.

Αντίστοιχη ανακοίνωση στις 21/10 ανέφερε ότι κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου κρεάτων του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν 250 κιλά γύρου κοτόπουλου, λόγω παρουσίας σαλμονέλλας.

Είχε προηγηθεί στις 18/10 η ανακοίνωση ότι κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε κρεοπωλείο του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατάσχεσαν διάφορα κρέατα βάρους 72 κιλών, λόγω απουσίας σημάνσεων καταλληλότητας σε συνδυασμό με την υπέρβαση του ορίου συντήρησης των προϊόντων.

25 October 2019
Banner
Banner