Μια παγκόσμια αρένα για τεχνίτες του κρέατος

19 January 2017

Μια παγκόσμια αρένα για τεχνίτες του κρέατος

Οι διαγωνισμοί κρεοπωλών έχουν παράδοση σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Γιατί όχι εξάλλου; Αποτελούν έναν πρόσφορο τρόπο για να δείξουν οι κρεοπώλες το επίπεδο της τεχνικής στην οποία έχουν φτάσει. Εδώ και αρκετά χρόνια βέβαια, οι διαγωνισμοί αυτοί δεν είναι μόνο εθνικοί, με διαγωνιζόμενους που προέρχονται από την ίδια χώρα, αλλά παίρνουν και διεθνή χαρακτήρα, δημιουργώντας έναν ευγενή ανταγωνισμό ανάμεσα στους διαφορετικής εθνικότητας τεχνίτες του κρέατος. Απαραίτητα χαρακτηριστικά αυτών των εθνικών ή και διεθνών διαγωνισμών είναι ασφαλώς οι ξεκάθαροι κανόνες, η διαφάνεια, το κύρος και η αντικειμενικότητα των διοργανωτών, η επάρκεια και αντικειμενικότητα των κριτών. Είναι στοιχεία που συντελούν ώστε αυτοί οι διαγωνισμοί να αποκτήσουν κύρος και κάθε φορά που διοργανώνονται να κινητοποιούν το ενδιαφέρον χιλιάδων επαγγελματιών.

Αφορμή για όλες αυτές τις σκέψεις μάς δίνει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία των Ιρλανδών Κρεοπωλών προσκαλώντας τους Ιρλανδούς τεχνίτες του κρέατος να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους για να στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα της χώρας, η οποία θα πάρει μέρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών του 2018. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ιρλανδικής Ομοσπονδίας και θα καταλάβετε πώς ένας διαγωνισμός με κύρος, εμβέλεια, διαφάνεια και αντικειμενικότητα μπορεί να προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό στους τεχνίτες του κρέατος.

Αναφέρει λοιπόν στην πρόσκληση η Ομοσπονδία των Ιρλανδών Κρεοπωλών: «Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Κρεοπωλών έρχεται στην Ιρλανδία και ψάχνουμε τους κορυφαίους κρεοπώλες της Ιρλανδίας για να στελεχώσουν την Εθνική μας Ομάδα και να διαγωνιστούν σε μια σπουδαία διοργάνωση ανάδειξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων στην τέχνη του κρέατος. Αναζητούμε επαγγελματίες κρεοπώλες που θα παρακολουθήσουν ειδική εκπαιδευτική διαδικασία και θα δείξουν τι έχει να προσφέρει η Ιρλανδία ως χώρα. Το να εκπροσωπήσουν την Ιρλανδία θα είναι μια μεγάλη τιμή για όλους τους κρεοπώλες που θα επιλεγούν και θα είναι επίσης ένα σημαντικό εφαλτήριο για εσένα προσωπικά και για το κρεοπωλείο σου ώστε να δείξεις στην υφήλιο πόσο καλός είσαι».

Σημειώνουμε ότι ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Κρεοπωλών θα λάβει χώρα τον Μάρτιο 2018 στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας και σε αυτόν θα πάρουν μέρος ομάδες από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αγγλία, τη Σκωτία και τη Γαλλία, η οποία είναι η νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης του 2016. Αναμένεται επίσης να πάρουν μέρος Γερμανοί και Ισπανοί. Αυτή τη φορά πάντως, επειδή ο Διαγωνισμός θα γίνει στο νησί της Ιρλανδίας, η Ομοσπονδία δείχνει από τώρα την ισχυρή διάθεσή της για διάκριση. «Οι Ιρλανδοί κρεοπώλες θα παίζουν εντός έδρας και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι στο Μπέλφαστ το 2018 σκοπεύουμε να πάρουμε το στέμμα από τους Γάλλους» αναφέρει η Ομοσπονδία, που ανακοινώνει ότι η ειδική προετοιμασία της ιρλανδικής ομάδας ξεκινά τον Φεβρουάριο 2017 και προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να βιαστούν να δηλώσουν συμμετοχή.

19 January 2017
Banner