Με δεσμεύσεις για συνέχιση των επιτυχιών γιόρτασε τα 60 χρόνια λειτουργίας ο ΑΠΣΙ-ΠΙΝΔΟΣ

18 December 2018

Με δεσμεύσεις για συνέχιση των επιτυχιών γιόρτασε τα 60 χρόνια λειτουργίας ο ΑΠΣΙ-ΠΙΝΔΟΣ

Με μια λαμπρή εκδήλωση στα Ιωάννινα ολοκλήρωσε ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων – ΠΙΝΔΟΣ, τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 60 χρόνων από την ίδρυσή του. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Ευεργετών του HOTEL Grand Serai, παρουσία συνεργατών και φίλων του ΑΠΣΙ-ΠΙΝΔΟΣ από όλη την Ελλάδα, παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Σεβασμιότατος κ. Μάξιμος, οι Βουλευτές Ιωαννίνων Στέφος Ιωάννης και Καραγιάννης Ιωάννης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Καχριμάνης Αλέξανδρος και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μπέγκας Θωμάς.

Για την εκδήλωση, αλλά και για την επέτειο των 60 χρόνων λειτουργίας, ο Συνεταιρισμός εξέδωσε χθες Δευτέρα 17/12, σχετική ανακοίνωση:

Ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ ιδρύθηκε το 1958, στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, από 7 αγρότες που αποφάσισαν να ασχοληθούν με την πτηνοτροφία, για να εξασφαλίσουν ένα επιπλέον εισόδημα για τις οικογένειές τους. 60 χρόνια μετά, τα ορεινά κοτόπουλα «ΠΙΝΔΟΣ» βρίσκονται σταθερά στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των καταναλωτών, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 30%. Μέσα από διαρκείς επενδύσεις στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του, ο Συνεταιρισμός έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας. Με περισσότερα από 500 μέλη – πτηνοτρόφους, ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ στηρίζει ενεργά την απασχόληση στην Ήπειρο, μια από τις Περιφέρειες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας σε όλη την Ευρώπη, συντηρώντας, παράλληλα, πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας.   

Η εντυπωσιακή πορεία που διαγράφει ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ αποδεικνύει ότι το συνεταιριστικό μοντέλο μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό όχημα ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα. Το 2017 η παραγωγή του Συνεταιρισμού ξεπέρασε τα 35.000.000 κοτόπουλα και ο κύκλος εργασιών τα 240.000.000 ευρώ. Το θετικό του αποτύπωμα, όμως, δεν περιορίζεται στην Περιφέρεια. Κάθε χρόνο ο ΑΠΣΙ  ΠΙΝΔΟΣ συνεισφέρει περισσότερα από 13.050.000 ευρώ στα ταμεία του Δημοσίου, μέσω φόρων και εισφορών, ενώ υλοποιεί σταθερά ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με σημαντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα.  

Η πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή του, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που διαθέτει, αλλά και η κορυφαία τεχνογνωσία των ανθρώπων του, καθιστούν τον ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ ένα διεθνές πρότυπο στον πτηνοτροφικό κλάδο. Δίνοντας έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, ο Συνεταιρισμός υλοποιεί ερευνητικά προγράμματα που αγγίζουν τα 4.000.000 ευρώ, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το τμήμα Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, το ΤΕΙ Ηπείρου, το Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας του, ο Συνεταιρισμός προχωρά στην υλοποίηση επενδύσεων, ύψους 20.000.000 ευρώ. Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2022, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή νέων γραμμών πτηνοσφαγείου, έτοιμων ψημένων προϊόντων και παραγωγής ζωοτροφών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Ανδρέας Δημητρίου, δήλωσε: «Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι η συνεταιριστική μας ταυτότητα. Το γεγονός ότι 500 και πλέον πτηνοτρόφοι ενώνουμε καθημερινά τις δυνάμεις μας σε μια κοινή προσπάθεια, μας διατηρεί σταθερά στην κορυφή της ελληνικής Πτηνοτροφίας και μας δίνει την πρώτη θέση στην καρδιά των καταναλωτών. Πιστεύουμε στη δυναμική που κρύβεται στην Ελλάδα, στις προοπτικές της Περιφέρειας, στις δυνατότητες του λαού μας. Για εμάς το μέλλον βρίσκεται στην ελληνική παραγωγή. Αυτό που χρειάζεται είναι όραμα, σχέδιο και κυρίως αγάπη για αυτό που κάνεις…  Δεσμευόμαστε και για τα επόμενα 60 χρόνια να συνεχίσουμε με τις ίδιες αρχές και αξίες, με το ίδιο πάθος αυτή την πορεία επιτυχίας. Το χρωστάμε στον τόπο μας, στους ανθρώπους μας, στην κοινωνία».  

Και βράβευση για το καλύτερο λανσάρισμα αλλαντικού το 2018

Λίγες εβδομάδες πριν, είχε απονεμηθεί στον Συνεταιρισμό το μετάλλιο καλύτερου λανσαρίσματος κατά τη διάρκεια του έτους 2018 για τη νέα σειρά αλλαντικών ΠΙΝΔΟΣ από Φρέσκο Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής στην κατηγορία Αλλαντικά. Η βράβευση έγινε στη διάρκεια του Best Launching EUROPE 2018. Τα βραβεία έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του οικονομικού περιοδικού The Business Review στα πλαίσια του 18ου Συνεδρίου Marketing & Πωλήσεων παρουσία πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και του επιχειρηματικού κόσμου.

Από τον Απρίλιο του 2018, η νέα σειρά αλλαντικών ΠΙΝΔΟΣ από 100% φρέσκο ορεινό κοτόπουλο, χωρίς γλουτένη και με χαμηλά λιπαρά, προσφέρουν στο καταναλωτικό κοινό μία μεγάλη ποικιλία επιλογών για όλα τα γεύματα της ημέρας. Φιλέτο καπνιστό, Λουκάνικα Φρανκφούρτης, Λουκάνικα κοκτέιλ, Ηot dog, Σαλάμι πικάντικο κοτόπουλου, καθώς και το μοναδικό χωριάτικο λουκάνικο ΠΙΝΔΟΣ που μαζί με το κοτοπαριζάκι και το ρολό κοτόπουλο καπνιστό έχουν βραβευτεί σε διεθνή διαγωνισμό στις Βρυξέλλες, συμπληρώνουν τη σειρά των αλλαντικών από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ.

Το βραβείο παρέλαβε ο Ανδρέας Δημητρίου, Πρόεδρος του ΑΠΣΙ «Η ΠΙΝΔΟΣ», ο οποίος δήλωσε «Όλοι εμείς στην οικογένεια του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «η ΠΙΝΔΟΣ», είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη σημερινή βράβευση, καθώς αποδεικνύει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση που δείχνει το καταναλωτικό κοινό στην οικογένεια της νέας σειράς αλλαντικών από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ. Βασικός πυλώνας της στρατηγικής μας εδώ και 60 χρόνια ήταν, είναι και θα παραμείνει η παραγωγή καινοτόµων προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας με προσήλωση στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή».

18 December 2018
Banner