Π. Σατολιάς: Η σημασία στήριξης των συνεταιρισμών

06 February 2023

Π. Σατολιάς: Η σημασία στήριξης των συνεταιρισμών

Mιλώντας σε εκδήλωση οικονομικού ιδρύματος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, Παύλος Σατολιάς, επεσήμανε τη σημαντικότητα των αγροτικών συνεταιρισμών αλλά και την αναγκαιότητα της στήριξής τους, προκειμένου η πρωτογενής παραγωγή να αποτελέσει και επί ουσίας βασικό οικονομικό πυλώνα της χώρας. Δυστυχώς, όπως ανέφερε ο κ. Σατολιάς,  το ελληνικό συνεταιριστικό κίνημα έχει σήμερα «ένα σκάρτο μερίδιο» 20% του συνολικού αγροτικού προϊόντος, όταν στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 40%-50%» και συμπλήρωσε: 

«Δεν το συζητάμε ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμός στον κτηνοτροφικό τομέα, για καλύτερη ποιότητα, απόδοση, παραγωγή και ποιότητα ζωής του κτηνοτρόφου, γιατί ο κτηνοτρόφος χρειάζεται να νιώσει ισότιμος πολίτης και αυτό θα το νιώσει μόνο μέσα από την ποιότητα ζωής», προσθέτοντας ακόμη την ανάγκη συνεργασίας συνεταιριστικών οργανώσεων, τραπεζών και εταιρειών τεχνολογίας προκειμένου να αξιοποιηθεί στο έπακρο η δυναμική της αγροτικής παραγωγής.

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Καλαβρύτων -ο οποίος αριθμεί 1.200 μέλη, πραγματοποιεί τζίρο 45 εκατ. ευρώ και παρουσιάζει σταθερή κερδοφορία. Εκτός αυτού, ο κ. Σατολιάς ανέφερε τη συνεισφορά που έχουν στις τοπικές οικονομίες συνεταιρισμοί όπως: η «Πίνδος», η «Γάλα Ελάςς», η «Αμφιλοχίας Γη», η «Ενωση Νάξου», η ΕΒΟΛ και ο Αγροτικός-Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου Λέσβου, ο οποίος επιπλέον εργάζεται για τη βελτίωση της τοπικής φυλής του προβάτου Μυτιλήνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

06 February 2023
Banner
Banner