Κυβέρνηση προς παραγωγούς: καταγγείλτε αθέμιτες πρακτικές και αισχροκέρδεια

06 May 2022

Κυβέρνηση προς παραγωγούς: καταγγείλτε αθέμιτες πρακτικές και αισχροκέρδεια

Δυο ηλεκτρονικές διευθύνσεις όπου οι παραγωγοί μπορούν να καταγγέλλουν τυχόν κρούσματα αθ΄έμιτων εμπορικών πρακτικών και αισχροκέρδειας έδωσαν σήμερα τα υπουργεία Ανάτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με κοινή τους ανακοίνωση τα δυο υπουργεία αναφέρουν συγκεκριμένα:

Η προσπάθεια αντιμετώπισης των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και της αισχροκέρδειας σε όλο το φάσμα της αγοράς είναι συνεχής από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό και για την περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων στην αγορά, επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους περί κρουσμάτων απόκρυψης αποθεμάτων και αισχροκέρδειας στην πώληση ζωοτροφών και άλλων αγροτικών εφοδίων, στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

  • 1. dimea@mnec.gr
  • 2. stasoulas@minagric.gr

Προσωρινή διακοπή της πλατφόρμας δήλωσης αποθεμάτων

Εντωμεταξύ η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι από σήμερα, Παρασκευή 06/05/2022 μέχρι και την Κυριακή 08/05/2022, η πλατφόρμα δήλωσης αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων δεν θα δέχεται δηλώσεις λόγω μετάβασης της υπηρεσίας στο G–Cloud.

Η δήλωση αποθεμάτων θα συνεχιστεί από τη Δευτέρα 09/05/2022. Συνεπώς, όλες οι προθεσμίες για δηλώσεις αποθεμάτων που λήγουν εντός του χρονικού διαστήματος 06/05/2022 έως και 08/05/2022 μεταφέρονται για τη Δευτέρα 09/05/2022.

06 May 2022
Banner
Banner