Πρόστιμο 561.000 ευρώ για αθέμιτη κερδοφορία στο βρεφικό γάλα

23 January 2024

Πρόστιμο 561.000 ευρώ  για αθέμιτη κερδοφορία στο βρεφικό γάλα

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) σε εταιρείες λιανικής, επιβλήθηκε πρόστιμο 561.000 ευρώ στη ΦΡΗΣΛΑΝΤΚΑΜΠΙΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. (FrieslandCampina Hellas), εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων, για παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Μετά από τους σχετικούς ελέγχους σε πλήθος κωδικών, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σε εννέα (9) από αυτούς, μεταξύ αυτών και κωδικοί που αντιστοιχούν σε προϊόντα βρεφικού γάλακτος πέτυχε μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους από όσα επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Σκρέκας ανέφερε πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε ετοιμότητα, κάνοντας πράξη όσα έχει υποσχθεί το υπουργείο, σχετικά με την πάταξη της αθέμιτης κερδοφορίας. «Η πάταξη της αισχροκέρδειας στο βρεφικό γάλα, όπως αποδεικνύεται και από τα νέα μέτρα που υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή, είναι καθήκον μας», τόνισε ο υπουργός.

23 January 2024
Banner
Banner