Β. Κόκκαλης: Η Ελλάδα της εξωστρέφειας κερδίζει τις αγορές

23 October 2018

Β. Κόκκαλης: Η Ελλάδα της εξωστρέφειας κερδίζει τις αγορές

Για «μία Ελλάδα που μέσα από τη δημιουργία και την εξωστρέφεια κερδίζει τις διεθνείς αγορές και δείχνει το σωστό πρόσωπο της χώρας μας», έκανε λόγο από τη Γαλλία όπου βρίσκεται, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2018, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του Ντιντιέ Γκιγιόμ, αλλά και συναδέλφους του από πολλά ακόμη κράτη, εγκαινίασαν τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον πλανήτη. Η έκθεση περιλαμβάνει τα πάντα γύρω από το φαγητό, ενώ οι διοργανωτές τη χωρίζουν σε έξι βασικές κατηγορίες: γενικά τρόφιμα, κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, κατεψυγμένα τρόφιμα, γλυκά, προϊόντα αρτοποιίας.

Αναμένονται περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες, σχεδόν απ' όλες τις χώρες του κόσμου, ενώ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στάθηκε επίσης στο γεγονός πως η Ελλάδα φέτος είναι η πέμπτη μεταξύ 110 χωρών, σε αριθμό εκθετών, ενώ πέρυσι ήταν η δέκατη.

«Η ελληνική κυβέρνηση, επιχειρηματίες, θεσμοί όπως τα Επιμελητήρια και οι Περιφέρειες, είμαστε όλοι παρόντες σε αυτή την εξαιρετική έκθεση, το κέντρο το επιχειρηματικό της βιομηχανίας των τροφίμων. Η ελληνική συμμετοχή είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά και δείχνει το σωστό πρόσωπο της Ελλάδας. Της Ελλάδας της δημιουργίας και της βιώσιμης ανάπτυξης» είπε ο κ. Κόκκαλης, για να συμπληρώσει: «Συγχαίρουμε όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετέχουν και δηλώνουμε ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στην εξωστρέφεια και στη δημιουργία της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών προϊόντων. Συνεπώς το στοίχημά μας είναι ένα: να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία στα προϊόντα τα ελληνικά τα οποία κερδίζουν συνεχώς τις αγορές. Για μια Ελλάδα της εξωστρέφειας και της δημιουργίας».

Ο κ. Κόκκαλης συζήτησε επίσης με πλήθος Ελλήνων εκθετών τους οποίους ευχαρίστησε για τη δυναμική παρουσία τους, ενώ εκθείασε το γεγονός πως «από τις ελληνικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτήν τη μεγάλη έκθεση, οι περισσότερες είναι από τη Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα από τη Μαγνησία και από τη Λάρισα».

23 October 2018
Banner