Κοινές θέσεις και εκδήλωση φορέων κατά του Nutri-Score – Ο ΣΕΒΕΚ μεταξύ αυτών

27 September 2021

Κοινές θέσεις και εκδήλωση φορέων κατά του Nutri-Score – Ο ΣΕΒΕΚ μεταξύ αυτών

Εκδήλωση για την υπογραφή του Κειμένου κοινών θέσεων με τίτλο «Πρωτοβουλία για ένα αποτελεσματικό σύστημα διατροφικής εκπαίδευσης», διοργανώνουν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας και 13 παραγωγικοί φορείς - σύνδεσμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο ΣΕΒΕΚ. Θέμα της εκδήλωσης: «Διατροφική αξιολόγηση – Nutri-score: Ερωτηματικά για τη συμβολή του στη σωστή διατροφή»

Η υπογραφή του κοινού κειμένου θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου και συζήτησης, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί. 

Δείτε εδώ όλο το κείμενο κοινών θέσεων με τίτλο«Πρωτοβουλία για ένα αποτελεσματικό σύστημα διατροφικής εκπαίδευσης»

Πρόκειται για μια κίνηση φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους και χαράσσουν, από κοινού με το Επιμελητήριο, συντονισμένες παρεμβάσεις, τόσο σε εθνικό, όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο, με τεκμηριωμένες επιστημονικά θέσεις, σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της ενδεχόμενης εφαρμογής του συστήματος Nutri- Score, στις μεταποιητικές επιχειρήσεις και στους παραγωγούς αυτών.

Στη συνέντευξη τύπου, θα δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως, εάν πρέπει να εφαρμοστεί στο τέλος του 2022 ένα τέτοιο ενιαίο σύστημα διατροφικής αξιολόγησης όπως το Nutri- score, αλλά και πόσο πλήττονται οι παραγωγικοί φορείς και τα ελληνικά προϊόντα, από αυτό.  Ερωτήματα που θα απασχολήσουν την συνέντευξη, είναι:

  • Τι είναι το νέο προτεινόμενο σύστημα «Nutri- score»
  • Πώς θα επηρεάσει την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τους καταναλωτές;  
  • Αρκεί ένα σύμβολο ή ένα χρώμα, για την υιοθέτηση υγιεινής διατροφής; 
  • Ποιος είναι ο στόχος της «Πρωτοβουλίας για ένα Αποτελεσματικό Σύστημα Διατροφικής Εκπαίδευσης»; 
  • Ποιοι συμμετέχουν σε αυτή; 
  • Ποια είναι τα επόμενα βήματα;   

Στην εκδήλωση, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν με τοποθέτησή τους, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπ. Λιβανός, οι Ευρωβουλευτές Μ. Σπυράκη, Π. Κόκκαλης και Ν. Ανδρουλάκης, καθώς και η Διευθύντρια του Οικονομικού και Εμπορικού Γραφείου της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, Ghiti Purlak.

Δείτε επίσης: Η διατροφική επισήμανση στη συσκευασία, βασικό στοιχείο της καμπάνιας για υγιεινή ζωή στην Ε.Ε.

27 September 2021
Banner
Banner