Κλείνει κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία σε 317 καταστήματα η αλυσίδα Tesco

02 February 2022

Κλείνει κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία σε 317 καταστήματα η αλυσίδα Tesco

Η Tesco, η μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα λιανεμπορίου, ανακοίνωσε το σχέδιό της να καταργήσει το κρεοπωλείο, το ιχθυοπωλείο και τη ζεστή γωνιά σε 317 καταστήματά της. Πρόκειται για σχέδιο μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης των εργασιών της αλυσίδας.

«Η αγοραστική συμπεριφορά έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια κι έχει οδηγήσει σε μείωση του αριθμού πελατών που επισκέπτονται τα τμήματα αυτά σε μερικά από τα καταστήματά μας» εξηγεί χαρακτηριστικά ο Jason Tarry, ο διευθύνων της Tesco Βρετανίας και Ιρλανδίας.

«Σε 279 καταστήματα, όπου βλέπουμε να υπάρχει κίνηση στον πάγκο του κρεοπωλείου, του ιχθυοπωλείου και των ζεστών ντελικατέσεν, θα συνεχίσουν να υπάρχουν αυτές οι υπηρεσίες» λέει ο ίδιος.

Μεταξύ των αιτιών που προβάλλονται για αυτή την απόφαση της αλυσίδας είναι η στροφή των πελατών προς το συσκευασμένο κρέας αφενός, και αφετέρου η αυξανόμενη προτίμηση στα φυτικά υποκατάστατα κρέατος – είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με έρευνες, το 62% των Βρετανών επιχειρούν να μειώσουν το κόκκινο κρέας στη διατροφή τους, ενώ και το 21% της γενιάς των μιλένιαλς (γεννημένοι τις δύο τελευταίες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα) δηλώνουν ότι η διαθεσιμότητα ειδικών διαιτητικών προϊόντων είναι αυτό που κυρίως σκέφτονται όταν αποφασίζουν πού θα κάνουν τα ψώνια της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στα καταστήματα που θα καταργηθούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες, θα υπάρξει αναδιάταξη του χώρου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, ενώ επίσης σε όσους εργαζόμενους μείνουν χωρίς καθήκοντα θα τους προταθούν εναλλακτικοί ρόλοι εργασίας.

Σημειώνεται ότι το 2019 η αλυσίδα είχε κλείσει τα κρεοπωλεία σε 90 καταστήματά της.

[Με πληροφορίες από dailymail.co.uk και retailgazette.co.uk]

02 February 2022
Banner
Banner