Παράδοση αντικειμένων μέσω drone δοκιμάζει στην Ιρλανδία η αλυσίδα λιανεμπορίου Tesco

30 October 2020

Παράδοση αντικειμένων μέσω drone δοκιμάζει στην Ιρλανδία η αλυσίδα λιανεμπορίου Tesco

Προς την παράδοση αντικειμένων μέσω drone κινείται η αλυσίδα λιανεμπορίου Tesco, που δοκιμάζει αυτόν τον τρόπο ντελίβερι για να παραδίδει μικρά αντικείμενα στα σπίτια εντός 30 λεπτών από την παραγγελία του πελάτη, στην Κομητεία Γκαλγουέι, Ιρλανδία.

Σύμφωνα με το σχέδιο, που δοκιμάζεται σε ένα μόνο κατάστημα της αλυσίδας, θα παραδίδονται με τον τρόπο αυτό μικρά καλάθια με ψώνια σε τοπικό επίπεδο.

Τα drone παρέχει η εταιρεία Manna, η οποία έχει ήδη προχωρήσει σε δοκιμές παράδοσης φαρμάκων στην Ιρλανδία. Με ταχύτητα 50 μίλια/ώρα (80 χλμ./ώρα), μπορούν να παραδώσουν ψώνια βάρους έως και 4 κιλών, σε ακτίνα ενός μιλίου.

Θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος παράδοσης, δεδομένου ότι το «φορτίο» θα χαμηλώνει από το drone και θα παραλαμβάνεται.

Η εταιρεία Manna είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει δοκιμές παράδοσης φαγητού σε πακέτο τον περασμένο Μάρτιο, όμως εστίασε στην παράδοση φαρμάκων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι το 2016, ο γίγαντας της λιανικής Amazon πραγματοποίησε την πρώτη εμπορική παράδοση με drone στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Απρίλιο του 2020, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι πολύ μεγαλύτερα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) θα παραδίδουν βασικές νοσοκομειακές προμήθειες από την ηπειρωτική χώρα στο Isle of Wight. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, στις δοκιμές με drone αντιτίθενται εντόνως κάτοικοι της υπόψη περιοχής, επειδή λένε ότι τα αεροσκάφη είναι πολύ θορυβώδη και ενοχλητικά. Πάντως, πέρυσι, μια έκθεση του Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών ανέφερε ότι μόνο το ένα τέταρτο των ενηλίκων στο Ην. Βασίλειο υποστηρίζουν την ιδέα της παράδοσης μέσω drone, επειδή ανησυχούν για την ασφάλεια και τον θόρυβο.

[Πηγή: bbc.com]
[Φωτογραφία από Gerd Altmann, Pixabay]

30 October 2020
Banner
Banner