Κινητό σφαγείο στην περιοχή ζητά ο Συνεταιρισμός Πρεσπών «Πελεκάνος»

24 August 2016

Κινητό σφαγείο στην περιοχή ζητά ο Συνεταιρισμός Πρεσπών «Πελεκάνος»

Η ανάγκη να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα λειτουργίας κινητού σφαγείου για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των τοπικών κτηνοτρόφων, καθώς το πλησιέστερο σφαγείο απέχει περί τα 100 χιλιόμετρα, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων από το Προεδρείο και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος», κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής τους με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, είναι επιλογή του Συνεταιρισμού να εντάξει στις δραστηριότητές του την κτηνοτροφία με στόχο την αξιοποίηση του εκλεκτής ποιότητας μοσχαρίσιου κρέατος της περιοχής, το οποίο παράγεται από την αυτόχθονη κόκκινη φυλή αγελάδας, και για τον λόγο αυτό σημειώθηκε η ανάγκη της λειτουργίας κινητού σφαγείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Νικόλαος Στεργίου περιέγραψε τις δραστηριότητες αλλά και τα μελλοντικά σχέδια.

Ο Συνεταιρισμός δημιουργήθηκε το 2004 για την αντιμετώπιση του προβλήματος στη διάθεση του προϊόντος των φασολιών Πρεσπών. Σήμερα λειτουργεί καθετοποιημένη πιστοποιημένη κατά ISO μονάδα όπου το παραγόμενο προϊόν τυποποιείται και οδηγείται στο εμπόριο. Η παραγωγή γίνεται με εφαρμογή του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και ανέρχεται στους 2.000 τόνους φασολιών ετησίως. Στις άμεσες προτεραιότητες του Συνεταιρισμού είναι η ίδρυση κονσερβοποιείου όπου θα παράγεται μια σειρά προϊόντων όπως φασόλια κονσέρβα, τουρσί φασόλι, αλλά και καινοτόμα προϊόντα που θα χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη την πιπεριά Φλωρίνης, τα τσιρόνια και άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.

24 August 2016
Banner
Banner