Κίνημα προϊόντων σε αναμονή

29 January 2016

Κίνημα προϊόντων σε αναμονή

Μια ομάδα σπουδαστών δραματικής σχολής έκαναν κάτι πολύ απλό. Έφτιαξαν ένα βιντεάκι για να προωθήσουν την ιδέα του «καφέ σε αναμονή». Γρήγορα αυτή η πρωτοβουλία αγκάλιασε πολλά είδη. Για την ιδέα το Meat News μίλησε με τον πρωτεργάτη αυτής της ομάδας, Δημήτρη Πανέλη (στο κέντρο της φωτογραφίας).

-Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το «κίνημα σε αναμονή»;

Ξεκίνησε πολύ απλά με τη δημιουργία ενός βίντεο και μιας σελίδας στο facebook. Ο «καφές σε αναμονή» πηγάζει από μια παράδοση που έχει ξεκινήσει στην Ιταλία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δική μου σκέψη ήταν ότι από τον καφέ που είναι η μικρή αφορμή γι αυτή τη δράση θα μπορούσε να επεκταθεί σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως ψωμί, γάλα, φρούτα, κρέας κ.ά. Μετράμε δυο μήνες που έχουμε ξεκινήσει τη συγκεκριμένη δράση και έχει ήδη ανοίξει σε πολλές επιχειρήσεις, από φούρνους, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, κομμωτήρια μέχρι γιατρούς, φαρμακεία, θέατρα κ.λπ. Στόχος αυτής της δράσης είναι να ταξιδέψει σε κάθε γειτονιά σε όλη την Ελλάδα, ώστε να υπάρχει ένα μαγαζί σε κάθε γειτονιά που θα προσφέρει ένα είδος τουλάχιστον «σε αναμονή» για τους ανθρώπους που το χρειάζονται.

-Κάνατε μια συνάντηση με τη διοίκηση της ένωσης κρεοπωλών της Αθήνας, όπου αποφασίστηκε να συμμετάσχει συλλογικά σε αυτή την πρωτοβουλία. Πώς βλέπεις να εξελίσσεται αυτή η πρωτοβουλία;

Είναι πολύ μεγάλη ενίσχυση της δράσης μας, γιατί ξεκινά κάτι μαζικά και σε ένα βασικό είδος όπως το κρέας, που η ελληνική κοινωνία όσο περνά ο καιρός δυσκολεύεται να το αγοράσει. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει μεγάλη δύναμη σε πολλούς ανθρώπους που το χρειάζονται. Πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει; Όπως και στα άλλα καταστήματα που συμμετέχουν στη δράση θα υπάρχει ένα εσωτερικό πινακάκι, που θα αναφέρει τα συγκεκριμένα είδη που θα είναι σε αναμονή. Κάθε επιχείρηση θα μπορεί να κάνει μια μικρή έκπτωση χρεώνοντας σε κάθε πελάτη που επιθυμεί να πληρώσει για κρέας σε αναμονή, έτσι ώστε να μοιράζεται το βάρος στον πελάτη και την επιχείρηση. Ο κάθε κρεοπώλης ανάλογα με τις δυνατότητές του μπορεί να κάνει αυτή την έκπτωση. Οι άνθρωποι τώρα που θα επωφελούνται από το «κρέας σε αναμονή» θα είναι οι άστεγοι, οι άνεργοι, κάποιοι χαμηλο-συνταξιούχοι και αυτό θα το κρίνει ο κάθε καταστηματάρχης.

-Μέχρι τώρα είπες ότι έχει απλωθεί σε πολλά και διαφορετικά καταστήματα. Σκέφτεστε να κάνετε κάποια άλλη προωθητική ενέργεια;

Είμαστε στη διαδικασία να δημιουργήσουμε ένα λογότυπο και μια αφίσα, ώστε να μπορούν όσοι καταστηματάρχες συμμετέχουν να την κολλούν στη βιτρίνα τους και να ενημερώνουν καλύτερα γι αυτή την πρωτοβουλία. Επίσης όσο μπορούμε προωθούμε την ιδέα από στόμα σε στόμα, προτρέπουμε και κοινωνικούς φορείς να συμμετάσχουν, όπως είναι τα κοινωνικά παντοπωλεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα που θα συγκεντρώνονται σε κάθε κατάστημα. Ξέρετε ότι υπάρχει και το θέμα της ντροπής, ένα ταμπού που θα πρέπει να σπάσει.

 

DSC05518

Ο Δημήτρης Πανέλης εξηγεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας - Αττικής την ιδέα του κινήματος «σε αναμονή».

29 January 2016
Banner
Banner