Σε 5 χρόνια θα επανέλθει στα επίπεδα του 2017 η παραγωγή χοιρινού στην Κίνα

30 July 2020

Σε 5 χρόνια θα επανέλθει στα επίπεδα του 2017 η παραγωγή χοιρινού στην Κίνα

Μια πενταετία ακόμη υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί η Κίνα για να φτάσει την παραγωγή χοιρινού κρέατος στα επίπεδα του 2017 και να αποκατασταθεί η πρότερη ισορροπία στην παγκόσμια αγορά χοιρινού.

«Ενώ η παγκόσμια παραγωγή χοιρινού κρέατος αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 16% στη διάρκεια της ερχόμενης δεκαετίας συνολικά, η παραγωγή στην Κίνα αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα του 2017 το 2025/2026 και θα συνεχίσει σε σταθερή ανοδική πορεία κατά το υπόλοιπο της περιόδου μέχρι το 2030», λένε οι αναλυτές, που εκτιμούν ότι η ανάκαμψη από την αφρικανική πανώλη των χοίρων στην Ασία θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο στις προβλέψεις για την πορεία της παγκόσμιας παραγωγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναλύσεις, η παραγωγή αναμένεται επίσης να αυξηθεί στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, ωστόσο προβλέπεται μείωση 3% για την Ε.Ε., λόγω των περιβαλλοντικών ανησυχιών του καταναλωτικού κοινού.

Οι τιμές θα παραμείνουν ψηλά, αλλά δεν θα φτάσουν στα επίπεδα που σημειώθηκαν το 2019, και θα διαμορφωθούν με βάση την αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς και τη συνεχιζόμενη ζήτηση εισαγωγών από την Κίνα.

Σημειώνεται ότι οι κινεζικές εισαγωγές χοιρινού αναμένεται πως θα παραμείνουν πάνω από τα επίπεδα του 2017 καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας μέχρι το 2030, όμως αυτή είναι μόνο η μισή εικόνα, αφού εκτιμάται ότι οι εισαγωγές του 2020 θα είναι το πιο υψηλό σημείο, οι κινεζικές εισαγωγές χοιρινού θα μειώνονται από το 2020 και μετά, και το 2029 θα είναι μειωμένες κατά 36% σε σχέση με το 2019.

Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση στην παγκόσμια ζήτηση για εισαγωγές και πάλι από το 2027, με ανάπτυξη από τη Λατινική Αμερική και την Αφρική.

30 July 2020
Banner