Κεδίκογλου: Έλεγχοι και καμπάνια προώθησης των βιολογικών προϊόντων

17 February 2022

Κεδίκογλου: Έλεγχοι και καμπάνια προώθησης των βιολογικών προϊόντων

Για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων, δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους βιοκαλλιεργητών, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΑΑΤ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι βιοκαλλιεργητές εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τα θέματα του Μέτρου Ενίσχυσης της Βιολογικής Γεωργίας (Μέτρο 11) και  της δημιουργίας πλαισίου στήριξης των αγορών βιολογικών προϊόντων. Επιπλέον, ενημέρωσαν τον Υφυπουργό και για τη διαδικασία αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τους βιοκαλλιεργητές και για την ενίσχυση των ελέγχων προκειμένου να προστατευτεί ο κλάδος από όσους τον λυμαίνονται και οι οποίοι αποτελούν κίνδυνο για τους ίδιους και τους καταναλωτές.

Ο κ. Κεδίκογλου από την πλευρά του, ανάλαβε τη δέσμευση ότι θα ενισχυθούν οι έλεγχοι από τους συναρμόδιους φορείς και πρότεινε τη δημιουργία καμπάνιας για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών βιολογικών προϊόντων, προκειμένου να ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό για την αξία τους.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους τόνισε ότι «Αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και προσωπική μου πεποίθηση η ενίσχυση του κλάδου της βιολογικής γεωργίας. Είναι από τα σημαντικότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα ως χώρα».  

Στη σύσκεψη εκ μέρους των βιοκαλλιεργητών παραβρέθηκαν: ο πρόεδρος του Αυτοδιαχειριζόμενου Φορέα Αγορών Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Π.Ε. Θεσσαλονίκης Ιωάννης Παπαδόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας Χρυσούλα Σκορδίτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής (ΣΥ.Β.Α.Α.) Ηλίας Μαυριάς, το μέλος του ΣΥ.Β.Α.Α. Ηλίας Καλογεράκης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής & Γεωγραφικών Ενδείξεων του ΥΠΑΑΤ, Ελένη Τζαβέλα, ο  διοικητικός γραμματέας του ΣΥ.Β.Α.Α. Σταμάτης Μπεζεριάνος και η ταμίας του Συλλόγου Παναγιώτα Παφίλη.

17 February 2022
Banner
Banner