Και στην ταμειακή μηχανή κρεοπωλείου η προέλευση του κρέατος

14 November 2016

Και στην ταμειακή μηχανή κρεοπωλείου η προέλευση του κρέατος

Ζήτημα εβδομάδων φαίνεται ότι είναι η αναγραφή της προέλευσης του κρέατος στην απόδειξη της ταμειακής μηχανής στα σημεία πώλησης, στην κατεύθυνση του δραστικού περιορισμού των ελληνοποιήσεων. Αυτό προκύπτει από συζητήσεις και συσκέψεις που γίνονται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και οι οποίες έχουν εντατικοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Στόχος είναι το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους να έχει δημοσιευθεί η σχετική Απόφαση. Πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση για την οποία στελέχη του ΥΠΑΑΤ πιστεύουν ότι έχει πλέον ωριμάσει καθώς έχουν προηγηθεί πολλές συζητήσεις. Οι ίδιοι πάντως απορρίπτουν την κατηγορία ότι με τον τρόπο αυτό στοχοποιούν τα κρεοπωλεία, και εντάσσουν την τελική ρύθμιση που θα έρθει, σε ένα πλαίσιο παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν με βάση την ανάλυση κινδύνου, παρεμβάσεις οι οποίες θα μπορούν όχι μόνο να θεσμοθετηθούν αλλά και να ελεγχθούν.

Όπως έχει ξαναγράψει το meatnews.gr, η υπόθεση έχει συζητηθεί πολλές φορές και σε πολλά επίπεδα τους τελευταίους μήνες. Φαίνεται δε ότι τώρα ολοκληρώνονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες, αφού στο θέμα δεν εμπλέκεται φυσικά μόνο το ΥΠΑΑΤ, αλλά και άλλα υπουργεία.

Διαβάστε επίσης τις αντιδράσεις του κλάδου των κρεοπωλών: Να πάρει θέση η Διεπαγγελματική για τις ταμειακές ζητά η ΠΟΚΚ

14 November 2016
Banner