Ιταλοί κρεοπώλες εναντίον Μπερλουσκόνι

12 April 2017

Ιταλοί κρεοπώλες εναντίον Μπερλουσκόνι

Μια καμπάνια του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τίτλο «επιλέξτε ένα χορτοφαγικό Πάσχα» εξόργισε τους Ιταλούς κρεοπώλες. Ο Ιταλός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας εντάχθηκε στην καμπάνια οργάνωσης για την υπεράσπιση των ζώων, υιοθέτησε πέντε αρνιά που προορίζονταν για σφαγή και κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου εμφανίζεται να τα χαϊδεύει και να τα σιτίζει με ένα μπουκάλι.

Η οργάνωση των Ιταλών κρεοπωλών Assocarni, με δήλωσή της καλεί τους διαφημιστές να μποϊκοτάρουν τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εκδόσεις του Μπερλουσκόνι. «Είναι απίστευτο ότι ακόμα κι ένα πρόσωπο των επιχειρήσεων συμβάλλει στην καταστροφή της βιομηχανίας κρέατος για να προσπαθήσει να πάρει τις ψήφους των ζωόφιλων», δήλωσε η Assocarni.

Οι Ιταλοί παραδοσιακά τρώνε αρνί ή κατσίκι την ημέρα του Πάσχα, που φέτος συμπίπτει με το Πάσχα των ορθοδόξων. Η κατανάλωση όμως έχει μειωθεί λόγω της οικονομικής ύφεσης και της αυξανόμενης πίεσης από ομάδες ακτιβιστών να μειωθεί η κατανάλωση κρέατος. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση κρέατος στην Ιταλία το 2010 ήταν 65,2kg, αλλά αυτό αναμένεται να μειωθεί σε 58,6kg το 2020, σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία ερευνών αγοράς Statista.

Υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι χορτοφάγος, αν και αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Ο 80χρονος πρώην πρωθυπουργός παραμένει μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην πατρίδα του. Απελάθηκε από την ιταλική Γερουσία το 2013, μετά από καταδίκη του για φορολογική απάτη. Έχει αντιμετωπίσει επίσης μια σειρά από αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών για σεξουαλικά παραπτώματα.

12 April 2017
Banner
Banner