Η πρώτη συνάντηση του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος

19 April 2019

Η πρώτη συνάντηση του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 18 Απριλίου η πρώτη συνάντηση μελών του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος στα γραφεία του ΣΕΒΕΚ με την παρουσία εκπροσώπων από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις κρέατος, αλλά και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Πολλά είναι τα ζητήματα που τέθηκαν σε αυτή τη συνάντηση, με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΒΕΚ Στέλιο Σκαρίμπα να θέτει ως στόχο να φτιαχτεί μια διασύνδεση των επιστημόνων, φορέων, επιχειρήσεων που έχουν επίκεντρο της δραστηριότητάς τους το κρέας και μια βάση δεδομένων με όλη την επιστημονική τεκμηρίωση που υπάρχει. Ακούστηκαν απόψεις για την ανάγκη διασύνδεσης της βιομηχανίας με την επιστήμη, για την ανάγκη εκπαίδευσης όσων διαχειρίζονται το κρέας, για την απάντηση στις επιθέσεις που δέχεται το κρέας και την απενοχοποίησή του, για τη σχέση με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Τους παρευρισκόμενους απασχόλησε ακόμα η υπόσταση του Ινστιτούτου, ώστε να αποκτήσει κύρος.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Ακαδημίας Απόστολος Ράντσιος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Σπύρος Ραμαντάνης, οι επιστημονικοί συνεργάτες του ΣΕΒΕΚ Αντώνης Αλυσσανδράκης και Βασίλης Τσουκαλάς, ο πρόεδρος της ΠΕΤΕΤ Ιωάννης Σμαρνάκης και εκπρόσωποι επιχειρήσεων όπως οι Creta Farm, Νίκας, Υφαντής, Elvida, ΠΙΝΔΟΣ, Provil κλπ. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΣΕΒΕΚ Γιώργο Οικονόμου, ο οποίος συντόνιζε τη συζήτηση, τη συμμετοχή τους στο Ινστιτούτο έχουν δηλώσει αρκετοί εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και επιστήμονες - εκπρόσωποι επιχειρήσεων.

Η πρώτη αυτή συνάντηση έδειξε ότι η πρωτοβουλία για τη σύσταση ενός επιστημονικού οργάνου / φορέα είναι μια αναγκαιότητα και ορίστηκε μια συντονιστική επιτροπή, η οποία θα προετοιμάσει τις επόμενες συναντήσεις και θα θέσει μια ατζέντα θεμάτων. 

19 April 2019
Banner
Banner