Η καινοτομία στα τρόφιμα, από την ιδέα έως τη διάθεση στην αγορά

25 June 2018

Η καινοτομία στα τρόφιμα, από την ιδέα έως τη διάθεση στην αγορά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που οργάνωσε στην Αθήνα το Σάββατο 23/6 η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων. Η εκδήλωση είχε θέμα: «Καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων - Βήματα και αλληλεπιδράσεις από την νεοφανή ιδέα έως την παραγωγή και τη διάθεση στην αγορά» και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Ο τομέας Κατάρτισης & Επικοινωνίας της ΠΕΤΕΤ, που είχε την ευθύνη της εκδήλωσης, με σχετική ανακοίνωση ευχαριστεί θερμά τους ομιλητές: Νίκο Βαλέτ (Χημικό Μηχανικό, Group R&D Director Chipita S.A.), Δήμητρα Χούχουλα (Επίκουρο Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής), Αντώνη Καναβούρα (Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Μαρούλα Μαλιαχόβα (Υπ. Μάρκετινγκ, Συνεταιρισμού ΘΕΣ-ΓΑΛΑ), Εύα Κωνσταντίνη (Βιοτεχνολόγο MSc, Ερευνα & Ανάπτυξη Vioryl A.E.), Ιωάννη Σμαρνάκη (Πρόεδρο ΠΕΤΕΤ - Διευθυντή Εργοστασίου και R&D, Λάβδας Ζαχαρώδη προϊόντα & Σοκολάτα).

Επιπλέον οι διοργανωτές ευχαριστούν τους φοιτητές Λυδία Βαλάση και Μαρίνο Ξαγοράρη οι οποίοι, εκ μέρους της ομάδας που κέρδισε προσφάτως το πρώτο Βραβείο Επιχειρηματικότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσίασαν το προϊόν που σχεδίασαν «ΈλληνFood: Αξιοποίηση παραπροϊόντων βιομηχανιών και καρπών B’ διαλογής από την ελληνική γη με σκοπό την παρασκευή βιολειτουργικών αλεύρων».

Η ΠΕΤΕΤ συγχαίρει επίσης το μέλος της Διοίκησής της Παναγιώτη Μανιατέα, για την εξαιρετική οργάνωση της εκδήλωσης, και τα μέλη της Παναγιώτα Βλάχου, Παναγιώτα Παυλοπούλου, Κωνσταντίνο Τζόγια και Σταύρο Κοντάκο που τον πλαισίωσαν.

Η Ένωση δεσμεύτηκε στους συμμετέχοντες ότι θα επανέλθει με νέα εκδήλωση ευρύτερης θεματολογίας.

25 June 2018
Banner
Banner