Η αγροτική ανάπτυξη στις προτεραιότητες του νέου περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης

08 November 2016

Η αγροτική ανάπτυξη στις προτεραιότητες του νέου περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Με την τέλεση αγιασμού ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, χθες το μεσημέρι στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, παρουσία των Αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου.

Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί -αιρετοί και στελέχη των υπηρεσιών- αναλαμβάνουμε την ευθύνη να σκύψουμε πάνω στις ανάγκες της Περιφέρειάς μας και να εργαστούμε για την ουσιαστική ανάπτυξη και πρόοδό της.

Με σύμπνοια, με εργατικότητα, με την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας και κάθε σημαντικής πρότασης, θα δουλέψουμε μεθοδικά, για το μέγιστο αναπτυξιακό αποτέλεσμα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, στηρίζοντας κάθε τομέα ανάπτυξης και κάθε φορέα συλλογικό ή μεμονωμένες προσπάθειες.

-Στον πρωτογενή τομέα, αξιοποιώντας το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το LEADER, το INTERREG και οτιδήποτε άλλο υπάρχει, σε νέες καινοτόμες κατευθύνσεις και προστατεύοντας και ενισχύοντας το ζωικό μας κεφάλαιο.

-Στον τουρισμό, ενισχύοντας τα μέχρι σήμερα σημαντικά βήματα, με εξωστρέφεια και εφαλτήριο το έτος Τουρισμού 2017, όπως ήδη έχει ανακηρυχθεί.

-Στα έργα υποδομής και στις μεταφορές, αξιοποιώντας πέραν του ΕΣΠΑ κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Στον τομέα αυτό, ήδη έχουν ενταχθεί αρκετά έργα, και το στοίχημα πλέον είναι η υλοποίησή τους.

-Αξιοποιώντας τη διέλευση των αγωγών φυσικού αερίου από την Περιφέρειά μας, χρηματοδοτούμε τη σύνδεση 6 μεγαλύτερων πόλεών μας, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολή και Ορεστιάδα, ώστε να διατίθεται φυσικό αέριο και σε επιχειρήσεις και για οικιακή χρήση. Όπως καταλαβαίνετε, με την κατασκευή του έργου, το οικονομικό όφελος για κάθε οικογένεια θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ θα υπάρξει και αύξηση της απασχόλησης με νέες θέσεις εργασίας στον τομέα αυτό.

-Kαι ενώ στους παραπάνω τομείς, ο σχεδιασμός έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά, και στους τομείς της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής πολιτικής και της απασχόλησης, σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε δυναμικά.

Οι οικονομικές συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες, και οι ελλείψεις πόρων μεγάλες. Όμως, θα σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι κοντά στους συμπολίτες μας και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, και σύμφωνα με όσα δεσμεύτηκα πριν από την εκλογή μου, η Διοίκηση θα λειτουργεί συνεκτικά, και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά.

Σας καλώ λοιπόν, να συνεργαστούμε, και να διεκδικήσουμε ενωμένοι, για να πετύχουμε περισσότερα. Εδώ οι ανάγκες είναι πραγματικά μεγάλες και πρέπει η κεντρική διοίκηση όχι μόνο να τις αναγνωρίζει αλλά και να πράξει αυτά που χρειάζεται».

08 November 2016
Banner
Banner