H μεροληπτική πολιτική της Ε.Ε. υπέρ τρίτων χωρών, εγείρει διαμαρτυρίες από τους Ισπανούς κτηνοτρόφους

29 August 2023

H μεροληπτική πολιτική της Ε.Ε. υπέρ τρίτων χωρών, εγείρει διαμαρτυρίες από τους Ισπανούς κτηνοτρόφους

Η Κομισιόν καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι γεγονός πως στέλνουν αμέριστη βοήθεια σε τρίτες χώρες, με αποτέλεσμα οι Ισπανοί αγρότες να διαμαρτυρηθούν για την προνομιακή πολιτική που ακολουθούν τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Έτσι, οι ισπανικές οργανώσεις ASAJA, COAG και UPA μαζί με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 5 Σεπτεμβρίου 2023) στην Κόρδοβα στην Puerta del Puente (Plaza del Triunfo), έξω από το κτίριο που θα γίνει η άτυπη σύνοδος  υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., υπό την προεδρία του Ισπανού, Λουίς Πλάνας.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των οργανώσεων «η ισπανική ύπαιθρος ζητά να έχει την ίδια μεταχείριση που έχουν οι τρίτες χώρες από την Ε.Ε». Θεωρούν απαραίτητο «τα τρόφιμα που προέρχονται από τρίτες χώρες να πληρούν τις ίδιες ποιοτικές προδιαγραφές που απαιτούνται για τους παραγωγούς (γεωργούς και κτηνοτρόφους) της ΕΕ, με ίσες συνθήκες εργασίας και ίδια χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, καθώς και να ξεκινήσουν αυστηρούς ελέγχους στα εισαγόμενα προϊόντα για ύπαρξη υπολειμμάτων». Επίσης, οι Ισπανοί αγρότες φωτογραφίζουν κάποια λόμπι στις Βρυξέλλες που εργάζονται σε βάρος της Ε.Ε. σε σημείο που το κόστος εισροών έχει φέρει μια καταστροφική οικονομική κατάσταση σε όλους τους κλάδους της ισπανικής αγροτικής παραγωγής.

Οι Ισπανοί αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να απαιτήσουν από τους υπουργούς Γεωργίας της Ε.Ε. ζητώντας μέσα από το ψήφισμά τους «να θεωρήσουν την παραγωγή τροφίμων σαν ένα θέμα ύψιστης προτεραιότητας. Είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε τον παραγωγικό ιστό, δηλαδή τους Ευρωπαίους αγρότες και κτηνοτρόφους».

Πηγή: agrotypos.gr

29 August 2023
Banner
Banner