ΓΣΕΒΕΕ: Συστράτευση φορέων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

24 August 2021

ΓΣΕΒΕΕ: Συστράτευση φορέων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα  πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, είχε την Παρασκευή 20/8 ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που απασχολούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ενώ ο κ. Καββαθάς δήλωσε την πρόθεση της ΓΣΕΒΕΕ να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στο έργο της ΚΕΕΕ για την συνολική βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Είναι αναγκαία η συστράτευση όλων των φορέων του επιχειρηματικού κόσμου για να μπορέσουν αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και ιδιαίτερα οι ΜμΕ, οι μικρές, οι πολύ μικρές και οι αυτοαπασχολούμενοι», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσων δράσεων για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων που έχουν να διαχειριστούν  το επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις και τα οποία δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας και διόγκωσαν τα χρέη τους, όπως το πρόβλημα των επιταγών και των οφειλών που μετατέθηκαν για το επόμενο διάστημα. Για την ΓΣΕΒΕΕ παραμένει ανοικτό το θέμα του κουρέματος του ιδιωτικού χρέους το οποίο γεννήθηκε κατά το διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναφορά ο κ. Καββαθάς έκανε και στο θέμα των πυρκαγιών και των ανυπολόγιστων ζημιών που έχουν προκαλέσει σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο, σημειώνοντας ότι είναι επιβεβλημένη η ανάληψη πρωτοβουλιών για την άμεση  ανακούφιση  και στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων .

Από την πλευρά του ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: «Προσβλέπω στη μέγιστη δυνατή συνεργασία της Κ.Ε.Ε.Ε. με όλους τους φορείς και βέβαια με τους κοινωνικούς εταίρους. Μόνον έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να ξεπεράσουμε την κρίση και να δώσουμε προοπτικές βιωσιμότητας και προόδου στις επιχειρήσεις της χώρας». Μάλιστα υπογράμμισε ότι αποτελεί προτεραιότητα η  ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων περιοχών και προς την κατεύθυνση αυτή  η ΚΕΕΕ θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.

24 August 2021
Banner
Banner