Επίθεση σε κρεοπωλείο από το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

27 October 2017

Επίθεση σε κρεοπωλείο από το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

Ζημιές στη βιτρίνα του καταστήματος και στο επαγγελματικό αυτοκίνητο προκάλεσε επίθεση που έκαναν ακτιβιστές σε κρεοπωλείο των Εξαρχείων, το περασμένο Σάββατο 21/10. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (ALF), Αντισπισιστικός Πυρήνας Σφυροφόρων Καταδρομέων και αναγγέλει την διεθνή εβδομάδα αντισπισιστικών δράσεων που 30/10 εως 5/11.
Μέχρι σήμερα η δράση της συγκεκριμένης ομάδας ήταν γνωστή από συνθήματα στους τοίχους του κέντρου της Αθήνας κατά της βιομηχανίας κρέατος (βλέπε φωτογραφία από παλαιότερη δράση), αλλά και από κάποιες συγκεντρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν. Επίθεση σε κρεοπωλείο από ομάδα του αναρχικού χώρου είχε σημειωθεί και πριν ένα χρόνο στην Πάτρα.
Η ανακοίνωση με την οποία ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεση κυκλοφόρησε στο indymedia, είναι αρκετά σκληρή και προαναγγέλει επιθέσεις και σε άλλα κρεοπωλεία, pet shop και γουναράδικα. Αναφερόμενοι στα κρεοπωλεία οι «αντισπισιστές» γράφουν στην ανακοίνωσή τους: «Κι ένας απ’ τους πολλούς στόχους που μας προκαλεί αηδία και σιχαμάρα είναι τα κρεοπωλεία. Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με ατελείωτα λόγια και αράδες τους λόγους για τους οποίους πλημμυρίζουμε από μίσος και λυσσασμένη οργή ενάντια στους σφαγείς των ζώων και τη βιομηχανία κρέατος. Σίγουρα όμως όσα κι αν γράψουμε είναι λίγα και περιττά μπροστά σ’ αυτά που θέλουμε και μπορούμε να πράξουμε. Εκατομμύρια ζώα ανά τη γη δολοφονούνται, φυλακίζονται, γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης και βασανίζονται για την ικανοποίηση υποτιθέμενων ‘’αναγκών’’ των ανθρώπων. Σ’ αυτό συμβάλλουν εμφανώς και τα κρεοπωλεία, εντός των οποίων εκτίθενται και πωλούνται νεκρά και τεμαχισμένα ζώα, έτοιμα να καταναλωθούν απ’ τους πτωματοφάγους της διπλανής πόρτας. Συνεπώς τα κρεοπωλεία αποτελούν τον τελικό προορισμό της διαδικασίας του εγκλεισμού, της σφαγής, του εξευτελισμού και της υποτίμησης ανυπεράσπιστων όντων, όπου η νεκρή τους σάρκα είναι εμπόρευμα για το αγοραστικό κοινό. Αυτό αρκεί για να αναλάβουμε δράση και να μην αναπαυτούμε».
Μάλιστα απαντώντας και σε επιχειρήματα εναντίον τους, γράφουν: Ποσώς μας ενδιαφέρει αν ο ιδιοκτήτης είναι μικρός ή μεγάλος επιχειρηματίας ή αν «ζει από αυτό» εφόσον οι επιλογές του βασίζονται στην αντικειμενοποίηση και την εκμετάλλευση άλλων αισθανόμενων όντων. Το ίδιο μίσος τρέφουμε και για όσους επιλέγουν να εργαστούν σε τέτοιους χώρους με τη γελοία δικαιολογία «δεν είχα άλλη επιλογή».

27 October 2017
Banner
Banner