Επίσκεψη Μπόλαρη στην ΚΑΘ

01 March 2016

Επίσκεψη Μπόλαρη στην ΚΑΘ

Επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, στις 29.2.2016 Στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρόεδρο της ΚΑΘ Δημήτρη Χαμπίδη κυριάρχησαν η δυναμική παρουσία και η σημερινή εξαγωγική δραστηριότητα της ΚΑΘ, τα προβλήματα οργανωτικά και λειτουργικά της Αγοράς και των επί μέρους επιχειρήσεών της, οι δυνατότητες και προοπτικές ιδιαίτερα σε σχέση με την προμήθεια των Κεντρικών Αγορών στις βαλκανικές πρωτεύουσες, ο σχεδιασμός για το κτιριακό και τους χώρους ψύξης, η ανάγκη ρύθμισης του κυκλοφοριακού για την αποσυμφόρηση.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας - Θράκης και θεσσαλίας, Ιωάννη Τσέρνο και Ιωάννη Παράδα για ζητήματα που σχετίζονται με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, τις εισαγωγές κρέατος, την εγχώρια παραγωγή αμνοεριφίων και τις εξαγωγές προς την Ευρώπη, την στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας και των αυτοχθόνων φυλών ζώων εκτροφής. Το προεδρείο της Ένωσης ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις δυνατότητες εξαγωγών ζώντων ζώων και κρέατος που προσκρούουν σε υπηρεσιακές εκκρεμότητες μεταξύ της χώρας και κρατών της Μέσης Ανατολής. Για την επίλυση – προώθηση των ως άνω θεμάτων συμφωνήθηκε άμεση συνεργασία της Ένωσης με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την συνεργασία του αναπληρωτή υπουργού με το προεδρείο Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος, Ιωάννης Χαραλαμπίδης, ο αντιπρόεδρος, Δημήτριος Λιώτης και ο γραμματέας Γεώργιος Μουτσογιάννης. Το προεδρείο του Συνδέσμου έθεσε το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των υποδομών της ΚΑΘ, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί και να ενισχυθεί ο ρόλος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης ανταγωνιστικά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε το εύλογο ενδιαφέρον του Υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της ΚΑΘ, και την λειτουργική αναβάθμιση της ώστε να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι αγορών άλλων χωρών, ιδιαίτερα σε σχέση με τις εξαγωγές των ελληνικών αγροδιατροφικών ποιοτικών προϊόντων στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανικών χωρών, αφού μέσω αυτών ενισχύεται και ισχυροποιείται οικονομικά ο έλληνας παραγωγός νωπών λαχανικών και φρούτων και κρέατος και συνακόλουθα ενισχύεται η τοπική και εν συνόλω η ελληνική οικονομία.

01 March 2016
Banner