Επίσημη παρουσίαση του kobe beef στην Ελλάδα

29 April 2015

Επίσημη παρουσίαση του kobe beef στην Ελλάδα

Story Highlights

  • Με... αυτοκρατορικές τιμές παρουσιάστκε επίσημα το kobe beef στην Αθήνα

Related Articles

Με κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει σε ένα πολύ ειδικό κρέας, παρουσιάστηκε το ιαπωνικό βοδινό κρέας kobe στην Ελλάδα. Η εκδήλωση, που ήταν η δεύτερη στην Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα Drakoulis Meat – Open Project στην Βούλα, στις 24 Απριλίου και είχε την αιγίδα της ιαπωνικής πρεσβείας και του Kobe Beef Association.
Το kobe beef θεωρείται το βόειο κρέας με την υψηλότερη ποιότητα (και… τιμή) στον κόσμο και γι αυτό το λόγο η διακίνησή του περνά από πολλά στάδια πιστοποίησης, που φθάνουν μέχρι την αυλή του Ιάπωνα αυτοκράτορα. Το μυστικό του κρύβεται στην ενδομυϊκή περιεκτικότητα σε λίπος, αφού η μαύρη ράτσα του γιαπωνέζικου wagyu, από το οποίο προέρχεται, έχει γενετική προδιάθεση να προσθέτει λίπος, το οποίο είναι πλούσιο σε Ω3 και Ω6, γεγονός που του προσδίδει ιδιαίτερη διατροφική αξία.
Στην εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν σεφ και δημοσιογράφοι γαστρονομίας είχαμε την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε επίδειξη κοπών και τεχνικών τεμαχισμού από έναν πολύ γνωστό κρεοπώλη στη χώρα του, τον Noriaki Numamoto, ενώ γευτήκαμε μερικές ενδιαφέρουσες συνταγές από την σεφ Toshimi Takiya. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Sara Carrusci, εκπρόσωπος της εταιρείας Giraudi, η οποία εισάγει το kobe στην Ευρώπη και ο Έλληνας αντιπρόσωπος της εταιρείας Χάρης Πανταζής.

29 April 2015
Banner
Banner