Το πρώτο κοπάδι Wagyu έφτασε στη Δράμα

13 December 2023

Το πρώτο κοπάδι Wagyu έφτασε στη Δράμα

Από τη Γερμανία ήρθε πρόσφατα το πρώτο κοπάδι Wagyu, αποτελούμενο από 25 μάνες και 15 αρσενικά από 6 μέχρι 10 μηνών και εγκαταστάθηκε στη Δράμα, με τον Άρη Αμαραντίδη και τους συνεργάτες του να δημιουργούν μια πρότυπη μονάδα ιαπωνικών μοσχαριών Wagyu.

Με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν τη διαδρομή των αγελάδων προς την Ελλάδα, οι συνέταιροι δηλώνουν: «Περιμέναμε να πέσει η θερμοκρασία και να πάρουμε άδεια διακίνησης, γιατί οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα είναι υψηλές και υπήρχε κίνδυνος θερμοπληξίας», περιγράφει ο κ. Αμαραντίδης, εξηγώντας ότι οι προφυλάξεις αφορούσαν τα μοσχαράκια, αλλά και τις μητέρες στις οποίες περιλαμβάνονταν εγκυμονούσες».

«Η διατροφή που ακολουθούν πλέον στη Δράμα είχε ξεκινήσει με θρησκευτική ευλάβεια από τη φάρμα που τα φιλοξένησε στη Γερμανία», αναφέρει ο κ. Αμαραντίδης με τον ίδιο να δηλώνει πως η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση της ομάδας των συνεργατών του «θα δώσει τη δυνατότητα σε εστιατόρια και σύγχρονα delicatessen κρεοπωλεία για ευαίσθητους ουρανίσκους να προμηθεύονται το διάσημο Kobe Beef από ελληνική φάρμα» και προσθέτει: «Θέλουμε να αφυπνίσουμε τους Έλληνες παραγωγούς να επιλέξουν και άλλες φυλές και να ακολουθήσουν μία διαφορετική τακτική. Η λύση για την επιβίωση των κτηνοτρόφων είναι η στροφή στην ποιότητα, γιατί διαφορετικά θα έχουν ημερομηνία λήξεως, όταν επιλέγουν να πουλούν ένα μοσχάρι 6-7 μηνών στον παχυντή».

Ο κ. Αμαραντίδης παράλληλα με την εκτροφή ξεκίνησε τη διαδικασία δήλωσης του σιρόμυλου που παράγει τροφή, δηλώνοντας και την προέλευση των σιτηρών για να επιτρέπει τους απαραίτητους ελέγχους. Είναι δεδομένο πως ένα τόσο ακριβό κρέας χρειάζεται να πιστοποιεί κάθε βήμα που κάνει μέχρι την παραγωγή του πριν φτάσει στον καταναλωτή, στα οποία περιλαμβάνεται φυσικά και η διατροφή των ζώων.

Πηγή: giorgoskatsadonis.blogspot.com

13 December 2023
Banner
Banner