Ενίσχυση της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας για έρευνα και παραγωγή στην αγροδιατροφή

11 February 2021

Ενίσχυση της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας για έρευνα και παραγωγή στην αγροδιατροφή

Συνάντηση με τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα Yossi Amrani είχε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στο Τελ Αβίβ, και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επιτάχυνση της υλοποίησης του υφιστάμενου πλαισίου συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα.

Συζητήθηκαν πρακτικά βήματα για την προσέλκυση και υλοποίηση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της έρευνας και της παραγωγής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λίβανος στις σημαντικές δυνατότητες που υπάρχουν για τους Έλληνες να αυξήσουν τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων στο Ισραήλ.

Με αφορμή την καθιέρωση της 10ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Οσπρίων από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, ο κ. Λιβανός προσέφερε στον Πρέσβη του Ισραήλ ένα καλάθι με βιολογικά όσπρια ελληνικής παραγωγής.

11 February 2021
Banner
Banner