Ενημέρωση από την Ένωση Κρεοπωλών Αθήνας για το επικουρικό

19 April 2019

Ενημέρωση από την Ένωση Κρεοπωλών Αθήνας για το επικουρικό

Ενημερωτική ανακοίνωση προς τα μέλη της απέστειλε η Ένωση Κρεοπωλών Αθήνας "Οι Ταξιάρχες"για το θέμα που έχει προκύψει με τα ενημερωτικά σημειώματα που έχει στείλει ο ΕΦΚΑ ζητώντας αναδρομικά τις εισφορές για την επικουρική ασφάλιση (ΕΤΕΑΕΠ).

Όπως έχει γράψει και το meatnews.gr (δείτε εδώ πρόσφατο ρεπορτάζ) η Ένωση σημειώνει ότι από 1/1/2017 η επικουρική ασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική. Για όσους έχουν κάνει αίτηση διακοπής μετά από αυτή την ημερομηνία, έχουν καταβάλει τις προηγούμενες εισφορές (προ της 1/1/2017) και παρόλα αυτά έχουν λάβει μήνυμα για οφειλόμενες εισφορές η Ένωση συμβουλεύει να μην καταβάλουν καμιά εισφορά και να καταθέσουν άμεσα ένσταση στο ΕΤΕΑΕΠ (μπορούν να το κάνουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://www.eteaep.gov.gr/web/).

Όσοι δεν έχουν κάνει αίτηση διακοπής και το επιθυμούν θα πρέπει να υποβάλουν τώρα. Σημειώνουμε ότι για να κατοχυρώσουν δικαίωμα επικουρικής σύνταξης οι κρεοπώλες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 15ετία ως ασφαλισμένοι στο επικουρικό (νυν ΕΤΕΑΕΠ).

19 April 2019
Banner
Banner