Καλά ενημερωμένος εμφανίστηκε ο νέος υπουργός στην Zootechnia

05 February 2015

Καλά ενημερωμένος εμφανίστηκε ο νέος υπουργός στην Zootechnia

Καλά ενημερωμένος και με άμεσες προτάσεις για την κτηνοτροφία εμφανίστηκε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στα εγκαίνια της έκθεσης Zootechnia. Στο χαιρετισμό του ο υπουργός αναφέρθηκε στα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου και τόνισε ότι η κτηνοτροφία μπορεί να βοηθήσει την ανασυγκρότηση της υπαίθρου και αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, γιατί αξιοποιεί ορεινές περιοχές, ή μη ορεινές περιοχές που είναι αδύνατον να αξιοποιηθούν διαφορετικά, αλλά και γιατί συνιστά αντίμετρο στην ανεργία και την αποδόμηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων της ελληνικής περιφέρειας.
Όπως είπε "η αύξηση της παραγωγής και της συμμετοχής στο συνολικό αγροτικό προϊόν θα βελτιώσει και την αυτάρκεια της χώρας μας σε κτηνοτροφικά προϊόντα, αλλά και το ισοζύγιο της χώρας μας στον αγροτικό τομέα".
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "τα περιθώρια ανάπτυξης είναι πολύ μεγάλα, αλλά η εφαρμοζόμενη πολιτική και μια σειρά κακών πολιτικών χειρισμών από τις ηγεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν φορτώσει τους κτηνοτρόφους με μεγάλα προβλήματα. Εμείς από πολύ νωρίς κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων. Η κυβέρνηση μας διαβεβαίωνε ότι δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έκανε".
Όπως είπε, η ποιοτική διάσταση των προϊόντων της κτηνοτροφικής παραγωγής είναι συνδεδεμένη με την βλαστική κατάσταση της χώρας και γι αυτό είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να πείσουμε την Ευρωζώνη ότι στις επιλέξιμες εκτάσεις για την κτηνοτροφία πρέπει να συμπεριληφθούν εκτάσεις με ξυλώδη βλάστηση, γιατί είναι αυτές που δίνουν την ποιοτική υπόσταση στα συγκεκριμένα προϊόντα.
Ως πρώτο μέλημα της νέας ηγεσίας τέθηκε η επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με τις εξισωτικές αποζημιώσεις του 2014, ώστε από το 2015 να μπούμε σε μια πορεία εφαρμογής της νέας ενίσχυσης χωρίς προβλήματα. Όπως τόνισε "παρά τις επιμέρους διαφορές που έχουμε θα αξιοποιήσουμε πλήρως το νέο θεσμικό πλαίσιο της ΚΑΠ διεκδικώντας και άλλους πόρους και μεγαλύτερη ελευθερία στη διαχείριση των ενισχύσεων. Γιατί για μας βασικός στόχος είναι οι συνδεδεμένες ενισχύσεις της ΚΑΠ να βοηθήσουν την κτηνοτροφία με την παραγωγή πρωτεϊνούχων ζωοτροφών. Γιατί επιτέλους πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να μπούμε σε μια πορεία αναστροφής της σχέσης της φυτικής με τη ζωική παραγωγή".

05 February 2015
Banner
Banner