Ενδιαφέρον και για τον κλάδο χοιρινού κρέατος, στους επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον Μακρόν στην Ελλάδα

07 September 2017

Ενδιαφέρον και για τον κλάδο χοιρινού κρέατος, στους επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον Μακρόν στην Ελλάδα

«Μήνυμα εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα στέλνει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Γάλλος Πρόεδρος εκφράζει την υποστήριξή του στην προσπάθειά της να βγει από την οικονομική κρίση, υπογραμμίζει ότι η οικονομία ανακάμπτει και η ανεργία υποχωρεί, και στον βαθμό που του αναλογεί ενθαρρύνει γαλλικές επενδύσεις καθώς κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα πλαισιώνεται από εκπροσώπους μεγάλων γαλλικών ομίλων, αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Νερό, πετρέλαια, καλλυντικά, αλλά και κτηνοτροφία είναι μεταξύ άλλων οι τομείς γαλλικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, αν κρίνει κανείς από τη λίστα των επιχειρηματιών που συνοδεύουν τον κ. Μακρόν κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας. Μεταξύ αυτών και ο Εμανουέλ Κομό, γενικός διευθυντής της Cooperl ο οποίος είναι γεωργικός συνεταιρισμός εκτροφής χοίρων.

Από την ελληνική πλευρά, περισσότεροι από 40 θα είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες που θα πάρουν μέρος την Παρασκευή το πρωί στη συνάντηση εργασίας μεταξύ των επικεφαλής ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων, υπό την Προεδρία του Γάλλου Προέδρου Εμ. Μακρόν και του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταξύ των Ελλήνων επιχειρηματιών συγκεταλέγονται ο Εμμ. Δομαζάκης (Creta Farms) και ο Σπ. Θεοδωρόπουλος (Chipita, ΝΙΚΑΣ).

07 September 2017
Banner
Banner