Ελπίδες στα γήπεδα της Γαλλίας για το ευρωπαϊκό χοιρινό

21 June 2016

Ελπίδες στα γήπεδα της Γαλλίας για το ευρωπαϊκό χοιρινό

Η βιομηχανία χοιρινού, τα δύο τελευταία χρόνια περνάει δύσκολες στιγμές βλέποντας τις τιμές να πέφτουν χαμηλά και την υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην μπορεί να αποδώσει. Αν δεν ήταν μάλιστα η αυξημένη τους ανοιξιάτικους μήνες ζήτηση από την Κίνα, τα πράγματα θα είχαν περάσει σε επικίνδυνη… ανισορροπία.

Φέτος όμως ο Ιούνιος δείχνει μια ανάκαμψη, που σύμφωνα με τους αναλυτές οφείλεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου. Από ό,τι φαίνεται, καταγράφεται σημαντική άνοδος στις γαλλικές ανάγκες για χοιρινό, ανάγκες που προκύπτουν κυρίως από την αύξηση στη ζήτηση λουκάνικων και τεμαχίων χοιρινού για μπάρμπεκιου. Το ίδιο συμβαίνει στον ένα ή τον άλλο βαθμό και σε άλλες χώρες, αφού είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι φίλαθλοι που καρφώνονται μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες για να παρακολουθήσουν τα ματς. Το φίλαθλο κοινό δεν θα σώσει βέβαια τη βιομηχανία χοιρινού, προσφέρει όμως μια ανακούφιση σε έναν κλάδο που βρίσκεται σε μεγάλη πίεση.

Επιπλέον, όπως σημειώνουν διεθνή ειδησεογραφικά Μέσα, δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε πόσο έχει αυξηθεί αυτές τις μέρες η ζήτηση για χοιρινό, όμως πάντα στη διάρκεια μεγάλων αθλητικών γεγονότων παρατηρείται αύξηση στο τουριστικό ρεύμα προς τη διοργανώτρια χώρα και αυξημένη κατανάλωση αλλαντικών και προϊόντων κρέατος. Βέβαια, σημειώνουν, πολλά θα εξαρτηθούν και από το ποιες ομάδες θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

21 June 2016
Banner
Banner