Η Ελλάδα δίνει… μπόνους στο βρετανικό μοσχαρίσιο κρέας

12 November 2014

Η Ελλάδα δίνει… μπόνους στο βρετανικό μοσχαρίσιο κρέας

Story Highlights

  • Ισχυρή αύξηση των βρετανικών εξαγωγών αναφέρθηκε σε μικρότερες αγορές, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα
  • Φαίνεται να αυξάνονται οι εξαγωγές των ακριβότερων τεμαχίων εις βάρος των εξαγωγών σφαγίων

Related Articles

Η ζήτηση από τις μικρότερες ευρωπαϊκές αγορές είναι εκείνη που βοηθά το βρετανικό βόειο κρέας να παρουσιάσει μια ισχυρή εξαγωγική ανάπτυξη. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία που δίνει ο Οργανισμός για το Βρετανικό Βόειο και Μοσχαρίσιο Κρέας, EBLEX.

Σύμφωνα με τον EBLEX, λοιπόν, οι βρετανικές εξαγωγές βόειου κρέατος πήγαν πολύ καλά τον Αύγουστο 2014. Ανήλθαν στους 9.000 τόνους, δηλαδή 1.800 τόνους (25%) περισσότερους σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο. Το αντίστοιχο νούμερο που αφορά τις μέχρι σήμερα εξαγωγές βοείου κρέατος του 2014, είναι 5% πάνω σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Όπως ανακοινώνει ο EBLEX, οι ποσότητες που εξήχθησαν στην Ιρλανδία και την Ολλανδία -οι δύο κύριες εξαγωγικές αγορές για το βρετανικό βόειο κρέας- ήταν αυξημένη, όμως ισχυρή αύξηση των εξαγωγών αναφέρθηκε επίσης σε μικρότερες αγορές, ανάμεσα στις οποίες η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ελλάδα και η Τσεχία.

Η ανάπτυξη των υφιστάμενων αγορών και η ταυτόχρονη διείσδυση σε νέες είναι βασικό μέρος της στρατηγικής εξαγωγών του EBLEX, λένε οι υπεύθυνοι του Οργανισμού. «Τα τελευταία στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά και δείχνουν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν όλες οι αγορές στο να βοηθήσουν τον κλάδο να καταλάβει την εξαγωγική δυναμική που έχει», τονίζει χαρακτηριστικά ο Τζ. Έκλι, στέλεχος του τμήματος Εξαγωγών του EBLEX.

Ο ίδιος μάλιστα αποκαλύπτει ότι έχει διαφοροποιηθεί η δομή των εξαγωγών βρετανικού βόειου κρέατος, αφού πλέον φαίνεται να αυξάνονται οι εξαγωγές των ακριβότερων τεμαχίων εις βάρος των εξαγωγών σφαγίων. Οι πρώτες αποτελούν σήμερα το 74% του συνόλου των εξαγωγών βόειου, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια καταλάμβαναν το 60%.

12 November 2014
Banner
Banner