Έλεγχοι στην αγορά από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου

13 April 2017

Έλεγχοι στην αγορά από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου

Εντατικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις διακίνησης τροφίμων και άλλων προϊόντων ενόψει του Πάσχα πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες και ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από 16/3 και μέχρι 11/4 πραγματοποιήθηκαν 767 έλεγχοι σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδίου που συντονίζει το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ). Οι έλεγχοι αυτοί διενεργήθηκαν σε επιχειρήσεις διακίνησης ζώντων ζώων, νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων-εκμετάλλευσης σφαγείου,  σε Λαϊκές αγορές, σε εταιρείες παραγωγής και εμπορίας αυγών- ωοσκοπικά κέντρα, στα σημεία εισόδου της χώρας και στη «Βαρβάκειο αγορά», στη «Λαχαναγορά του Ρέντη»,  στο λιμάνι του Πειραιά, στο λιμάνι του Ηρακλείου και στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Κατά τους ελέγχους υπήρξαν ευρήματα και επεβλήθησαν και Διοικητικές κυρώσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες που συμμετείχαν, ενώ διερευνώνται περαιτέρω οι υποθέσεις που εμπίπτουν στη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία.

13 April 2017
Banner
Banner