Μεγαλύτερη εξωστρέφεια και πρωτοβουλίες από την ΠΟΚΚ το 2019

17 January 2019

Μεγαλύτερη εξωστρέφεια και πρωτοβουλίες από την ΠΟΚΚ το 2019

Με τη διάθεση να πάρει κρίσιμες και χρήσιμες πρωτοβουλίες μπαίνει στο 2019 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, η οποία όπως και τα περισσότερα κατά τόπους σωματεία κρεοπωλών, δείχνει να υιοθετεί ένα πνεύμα μεγαλύτερης εξωστρέφειας.

Αυτό προκύπτει από τις συζητήσεις με στελέχη της ΠΟΚΚ, αλλά και από τη συζήτηση που εξελίχθηκε στη συνεδρίαση του 25μελούς Δ.Σ. της Ομοσπονδίας την περασμένη Κυριακή 13/1, μια συνεδρίαση που ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για την απώλεια του πρώην προέδρου της ΠΟΚΚ, Χρήστου Σκαμάκη.

«Νέα όπλα στη φαρέτρα μας»

Όπως τέθηκε το ζήτημα στη διάρκεια της συνεδρίασης, η ΠΟΚΚ ετοιμάζεται για το 2019 να προσθέσει νέα όπλα στη φαρέτρα του κλάδου, σε πολλά μέτωπα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην πρόταση του Σταύρου Πέρρου, να δημιουργήσει με ευθύνη της η ΠΟΚΚ λογισμικό για τις ταμειακές μηχανές. Ένα πρόγραμμα που θα είναι σύμφωνο με όσα απαιτεί ο νόμος να αναγράφουν οι αποδείξεις, το οποίο θα είναι ασφαλές, εξελίξιμο, θα το πατεντάρει η ΠΟΚΚ και θα το προτείνει στο ΥΠΑΑΤ για να υιοθετηθεί και να χρησιμοποιείται σε όλα τα κρεοπωλεία. Οι πρώτες σκέψεις λένε ότι κάτι τέτοιο οφείλει να τρέξει γρήγορα, αλλά και ότι οικονομικά οι απαιτήσεις μιας τέτοιας πρωτοβουλίας μπορούν να καλυφθούν από την ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα ή ακόμη και να γίνει μέσω της ΓΣΕΒΕΕ.


Την πίτα της ΠΟΚΚ για το 2019 έκοψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σταύρος Πέρρος, το φλουρί κέρδισε ο Μιχάλης Μαθιουδάκης

Στην ίδια κατεύθυνση, ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ Στ. Πέρρος αναφέρθηκε και σε μια πρωτοβουλία που επεξεργάζεται η Ομοσπονδία για τις Σχολές Κρέατος, ενώ αίσθηση προκαλεί η αποφασιστικότητα με την οποία οι κρεοπώλες επιδιώκουν να ακυρώσουν την προσπάθεια άδικης στοχοποίησής τους την οποία, όπως υποστηρίζουν, επιδίωξε το ΥΠΑΑΤ (και όχι μόνο) με το νομοθέτημα για την αναγραφή προέλευσης κρέατος στην ταμειακή μηχανή. Ετοιμάζονται λοιπόν να θέσουν, όπως λένε, με επιτακτικό τρόπο την πλήρη εφαρμογή ιχνηλασιμότητας, την ποιοτική ταξινόμηση, αλλά και την υποχρέωση όλων των κρίκων της αλυσίδας να κάνουν ό,τι τους αναλογεί εάν θέλουν πράγματι να υπερασπιστούν το ελληνικό κρέας.

Επιπλέον, στον απόηχο της διεύρυνσης της Διεπαγγελματικής Κρέατος με νέα μέλη, το Δ.Σ. της ΠΟΚΚ (η οποία υπενθυμίζουμε έχει αποχωρήσει από την ΕΔΟΚ) εξέτασε αναλυτικά το θέμα, επαναβεβαίωσε την οριστική απεμπλοκή από την Διεπαγγελματική κι από κάθε υποχρέωση, ενώ έγινε λόγος και για «φαινομενική αντιπροσωπευτικότητα της ΕΔΟΚ», ακόμη και για «στημένο παιχνίδι». Όλα αυτά θα μεταφερθούν με επίσημο και τυπικό τρόπο και στο ΥΠΑΑΤ, όπως αποφάσισε το 25μελές.

Στη Θεσπρωτία το 38ο Συνέδριο της ΠΟΚΚ

Κατά τα λοιπά, το 25μελές ενημερώθηκε ότι το σωματείο της Θεσσαλονίκης οργανώνει στις 23 Ιανουαρίου ενημερωτική εκδήλωση για το νέο τοπίο των ελέγχων υπό το πρίσμα της αναγραφής της προέλευσης στην ταμειακή μηχανή, ενώ αποφασίστηκε ότι το ετήσιο Συνέδριο της ΠΟΚΚ θα γίνει φέτος στις 15 Ιουνίου στη Θεσπρωτία, ύστερα από πρόταση που είχε κάνει ο πρόεδρος του εκεί σωματείου, Θ. Γόγολος. Επιπλέον, η επόμενη συνεδρίαση του 25μελούς της ΠΟΚΚ θα γίνει στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, και εξετάζεται η πραγματοποίησή της σε περιοχή με κτηνοτροφική παραγωγή, όπως είναι η Λάρισα, ώστε ενόψει και του Πάσχα, να κληθούν σε ειδική συζήτηση εκπρόσωποι κτηνοτρόφων. Σημειώνεται ότι στο τελευταίο μέρος της συνεδρίασης το 25μελές ασχολήθηκε και με το θέμα των βανδαλισμών και επιθέσεων που υφίστανται τα κρεοπωλεία από οργανώσεις ακτιβιστών, θέμα που παίρνει αρκετά σοβαρές διαστάσεις μετά την έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε παραμονή πρωτοχρονιάς σε κρεοπωλείο της Κυψέλης και τη σχετική προκήρυξη που ακολούθως κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο.

17 January 2019
Banner
Banner