Με έντονο ενδιαφέρον εκδηλώσεις για τη νέα ΚΑΠ σε Λακωνία και Μεσσηνία

21 July 2020

Με έντονο ενδιαφέρον εκδηλώσεις για τη νέα ΚΑΠ σε Λακωνία και Μεσσηνία

Σε δύο στοχευμένες και με εξαιρετικό ενδιαφέρον εκδηλώσεις ενημέρωσης φορέων του αγροτικού χώρου για τη νέα ΚΑΠ, στους νομούς  Λακωνίας και Μεσσηνίας, συμμετείχε η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων στις 13 και 14 Ιουλίου αντίστοιχα, εκπροσωπούμενη από τον Γενικό Γραμματέα Κ. Μπαγινέτα και υπηρεσιακά στελέχη. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν σε συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους τοπικούς Δήμους.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Κ. Σκρέκας, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στις νέες προκλήσεις της ΚΑΠ και την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ως προς τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος, τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και κτηνοτροφίας, τις υποδομές άρδευσης, τον συνεργατισμό, την ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, την εκπαίδευση και την παροχή γεωργικών συμβούλων στους παραγωγούς.

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας τόσο στην κεντρική του τοποθέτηση όσο και στο διάλογο που ακολούθησε επεσήμανε τις αλλαγές που φέρνει η νέα ΚΑΠ σε επίπεδο προσέγγισης της παραγωγικής διαδικασίας, μετά και την εξειδίκευση των Στρατηγικών της Ε.Ε. «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» και «Βιοποικιλότητα» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά και στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID 19.

21 July 2020
Banner
Banner