Eκδηλώσεις ειδικά για το κρέας στην Food Expo

09 March 2017

Eκδηλώσεις ειδικά για το κρέας στην Food Expo

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στον τομέα κρέατος της έκθεσης Food Expo (18-20 Μαρτίου, Metropolitan Expo, Αθήνα). Στην αίθουσα 2 έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος εκδηλώσεων με το όνομα Meat Forum, όπου καθημερινά θα γίνονται επιδείξεις, παρουσιάσεις, συζητήσεις αφιερωμένες στο κρέας, τα αλλαντικά και τα κρεατοσκευάσματα.

Το περιοδικό Meat News συνεργάζεται με την διοργανώτρια εταιρεία και συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα εκδηλώσεων, οργανώνοντας και συντονίζοντας συζητήσεις και παρουσιάσεις που απευθύνονται στους κρεοπώλες, τους εμπόρους, τις βιοτεχνίες και βιομηχανίες κρέατος και γενικά σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με το κρέας.

Ξεχωρίζουμε ορισμένες από τις εκδηλώσεις που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για τους αναγνώστες του περιοδικού μας:

  • Παρουσίαση έρευνας για τις καταναλωτικές συνήθειες στο κρέας, που διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc ΑΕ. H έρευνα πραγματοποιήθηκε ειδικά για την έκθεση Food Expo, με τη συμμετοχή του Meat News και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλους τους επαγγελματίες (Κυριακή 19/3, ώρα 13.00).
  • Σεμινάριο για το σύγχρονο δημιουργικό κρεατοσκεύασμα, από τον συνεργάτη του Meat News, R&D Chef - Σύμβουλο Γαστρονομίας Λάζαρο Ράπτη (Κυριακή 19/3, ώρα 14.00).
  • Γνωριμία με τις αυτόχθονες ελληνικές φυλές. Παρουσιάζουν οι ενώσεις των εκτροφέων Μαύρου Χοίρου, Βραχυκερατικής φυλής βοοειδών, Καλαρρύτικου προβάτου. Ομιλητές: Α. Τσαπραΐλης, Κ. Σιαραβά, Θ. Αυγέρης (Κυριακή 19/3, ώρα 12.00).  
  • Συζήτηση με θέμα Τι ελέγχουν οι υπηρεσίες και ποια είναι τα συχνότερα ευρήματα. Συμμετέχουν: Γεωργία Μεθενίτου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, ΥΠΑΑΤ, Ευαγγελία Γκίζα, Δνση Ελέγχου Επιχειρήσεων, ΕΦΕΤ, Ιωάννα Τσιλιγιάννη, προϊσταμένη Εποπτείας Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδος, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (Δευτέρα 20/3, ώρα 13.00).

Στο Meat Forum θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος για το πρόβειο κρέας Meet the Lamb (δείτε κι εδώ), παρουσιάσεις για παραδοσιακά κρεατοσκευάσματα, λουκάνικα και αλλαντικά από τον καθηγητή του ΑΠΘ Ιωάννη Αμβροσιάδη, παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων κρέατος από τον αναπλ. καθηγητή του ΑΠΘ Πασχάλη Φορτομάρη, συζήτηση με θέμα τις καινοτομίες στη συσκευασία προϊόντων κρέατος, επιδείξεις παρασκευής για κρεοπώλες και ψητοπώλες, πρακτικές συμβουλές για τους επαγγελματίες και διάφορες ακόμα χρηστικές πληροφορίες από τη σχολή κρεοπωλών Meat Pro κ.ά.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. ΚΛΙΚ στην εικόνα για μεγέθυνση:

programma meat forum

09 March 2017
Banner
Banner