Εκατοντάδες καταστήματα απέκτησαν e-shop μέσω της Περιφέρειας Αττικής

14 January 2021

Εκατοντάδες καταστήματα απέκτησαν e-shop μέσω της Περιφέρειας Αττικής

Περισσότερα από 500 καταστήματα έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «agora delivery» που παρέχει η Περιφέρεια Αττικής.

Η πλατφόρμα, που έχει συμπληρώσει το πρώτο δεκαήμερο λειτουργίας της, δίνει τη δυνατότητα δωρεάν δημιουργίας e-shop σε καταστήματα λιανικής και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο καινοτομίας και σπουδαιότητας για τη στήριξη των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία διαβλέποντας από νωρίς την ανάγκη διασφάλισε για όλες τις τοπικές επιχειρήσεις δωρεάν παροχή ψηφιακών καταστημάτων για την ψηφιακή λειτουργία τους και σε συνθήκες πανδημίας».

Το «agora delivery» αποτελείται από μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά για τους καταναλωτές και μια πλατφόρμα e-commerce για τον έμπορο, για ολοκληρωμένη παροχή ηλεκτρονικού καταστήματος άμεσα και εντελώς δωρεάν. Στην εφαρμογή παρέχεται η δυνατότητα για delivery ή και για παραγγελία με click away, με πληρωμή με μετρητά ή με τραπεζικές κάρτες, ενώ οι επιχειρήσεις που εγγράφονται δεν επιβαρύνονται με κανένα κόστος ούτε και προμήθειες επί της παραγγελίας.

«H Περιφέρεια Αττικής με στόχο να αντεπεξέλθει άμεσα στην πολύ μεγάλη ανάγκη για e-shop που σήμερα υπάρχει σε όλες τις επιχειρήσεις και να τις στηρίξει έμπρακτα, παρέχει δωρεάν για όλο το 2021 το “agora delivery”, που εκτός από την εστίαση, περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες της λιανικής αλλά και τις υπηρεσίες» διευκρινίζει η Περιφέρεια, εννοώντας κάθε είδους κατάστημα, από φαρμακεία και βιβλιοπωλεία μέχρι ιχθυοπωλεία και βουλκανιζατέρ.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Η θερμή ανταπόκριση των επιχειρηματιών μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και με άλλες αντίστοιχες δράσεις, έχοντας ως προτεραιότητα την έμπρακτη στήριξη και διευκόλυνση του εμπορικού κόσμου που δοκιμάζεται από την πανδημία. Υποστηρίζουμε την εργασία αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο και με τη συνδρομή της τεχνολογίας, προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των επιχειρήσεων, με όσα μέσα διαθέτουμε».

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται, μπαίνουν στο https://agora.delivery/ και κάνουν την εγγραφή τους.

Η εφαρμογή για τους καταναλωτές από όπου μπορούν να κάνουν τις αγορές τους είναι διαθέσιμη δωρεάν σε android και IOS στα link:
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.agora.delivery
https://apps.apple.com/gr/app/agora-delivery/id1545626014?l=el          

14 January 2021
Banner