Και τώρα η Ευρώπη έχει Παρατηρητήριο Αγοράς Κρέατος

18 July 2016

Και τώρα η Ευρώπη έχει Παρατηρητήριο Αγοράς Κρέατος

Story Highlights

  • Το Παρατηρητήριο θα έχει τη μορφή μιας ιστοσελίδας με διαφορετικές ενότητες, που θα παρέχει έγκαιρη αναφορά για τιμές, παραγωγή και εμπόριο με ταυτόχρονες βραχυπρόθεσμες αναλύσεις

Related Articles

Το Παρατηρητήριο Αγοράς Κρέατος παρουσίασε την Παρασκευή ο Επίτροπος Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν. Στόχος του Παρατηρητηρίου, να βελτιωθεί η διαφάνεια στην αγορά βόειου και χοίρειου κρέατος, κι έτσι να βοηθηθούν όσοι ασχολούνται με τους κλάδους αυτούς ώστε να «διαβάζουν» νωρίς τα μηνύματα και να αντιμετωπίζουν καλύτερα την αστάθεια στην αγορά.

Το Παρατηρητήριο θα έχει τη μορφή μιας ιστοσελίδας με διαφορετικές ενότητες, που θα παρέχει έγκαιρη αναφορά για τιμές, παραγωγή και εμπόριο με ταυτόχρονες βραχυπρόθεσμες αναλύσεις. Όλα αυτά θα συνοδεύονται από την ύπαρξη ενός Οικονομικού Συμβουλίου το οποίο θα αποτελείται από διαφορετικές πλευρές της αλυσίδας κρέατος και θα συνεδριάζει τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο.

Το Παρατηρητήριο Αγοράς Κρέατος είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά από το Επίτροπο Χόγκαν, τον Μάρτιο 2016, στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. Ακολουθεί δε το μοντέλο του αντίστοιχου Παρατηρητηρίου Αγοράς Γάλακτος το οποίο δημιουργήθηκε τον Απρίλιο 2014. Στη σχετική ομιλία του κατά την οποία παρουσίασε το Παρατηρητήριο Αγοράς Κρέατος, ο κ. Χόγκαν δήλωνε ότι «Δεν είναι μυστικό ότι πιστεύω στις αγορές και στον κεντρικό ρόλο που αυτές παίζουν στον τομέα των εξαγωγών, των θέσεων εργασίας, της κερδοφορίας για τους Ευρωπαίους αγρότες και τις αγροδιατροφικές επιχειρήσεις. Όμως οι αγορές λειτουργούν μόνο αν όλοι οι παίκτες έχουν πρόσβαση στη σωστή πληροφορία και στο σωστό χρόνο».

18 July 2016
Banner
Banner