ΕΦΧΕ: Απίθανη καθυστέρηση του ΥΠΑΑΤ στην κατάθεση του ν/σ για την ιχνηλασιμότητα

18 July 2017

ΕΦΧΕ: Απίθανη καθυστέρηση του ΥΠΑΑΤ στην κατάθεση του ν/σ για την ιχνηλασιμότητα

Την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στα γαλακτοκομικά προϊόντα, και μάλιστα «χωρίς παραθυράκια και χωρίς υπεκφυγές» ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση διαμαρτύρεται για την «απίθανη καθυστέρηση» του ΥΠΑΑΤ, η οποία «δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι οφείλεται σε άλλους λόγους πέρα από γραφειοκρατικές διαδικασίες». Όπως μάλιστα προειδοποιεί, «Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία»…

Η ανακοίνωση της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας έχει ως ακολούθως:

«Οι τιμές του αγελαδινού γάλακτος σε όλη την Ευρώπη καλπάζουν προς τα επάνω (Γερμανία 0,40, Πολωνία 0,40-0,41 κτλ). Οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, οι οποίες αντιδρούν άμεσα σε περιόδους, που οι τιμές πέφτουν, όλο αυτό το διάστημα που ανεβαίνουν οι τιμές στην Ευρώπη φυσικά σιωπούν. Για τον Έλληνα παραγωγό αυξάνονται φυσικά μόνο οι φόροι τα ασφάλιστρα και τα κάθε λογής χαράτσια.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης φυσικά δεν είναι υπεύθυνο για τον καθορισμό τιμών, είναι όμως σαφώς υπεύθυνο για την προστασία του Έλληνα παραγωγού και του Έλληνα καταναλωτή. Η απίθανη καθυστέρηση για την  κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης της αγοράς της πρώτης ύλης για όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι οφείλεται σε άλλους λόγους πέρα από γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Περιμένουμε από το Υπουργείο άμεσα την κατάθεση του νομοσχεδίου χωρίς παραθυράκια και χωρίς υπεκφυγές ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον Έλληνα καταναλωτή να επιλέγει χωρίς παραμορφώσεις το προϊόν, που επιθυμεί και παράλληλα να στηρίζει έμπρακτα τον Έλληνα κτηνοτρόφο και την εθνική παραγωγή. Είναι η μόνη ελπίδα για έναν κλάδο, που καταρρέει και όλοι εθελοτυφλούν κάνοντας πως δεν το αντιλαμβάνονται.

Αυτή είναι η πρώτη ήπια αντίδραση της ΕΦΧΕ σε σχέση με τις τιμές και με το νομοσχέδιο. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία».

18 July 2017
Banner