«Η ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων στις επάλξεις»

31 March 2020

«Η ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων στις επάλξεις»

Κοινή ανακοίνωση σχετικά με τη δράση του αγροδιατροφικού κλάδου στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού που ταλανίζει την ανθρωπότητα, εξέδωσαν οι φορείς που εκπροσωπούν πανευρωπαϊκά την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας εκ μέρους των αγροτών και των αγροτικών συνεταιρισμών, της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, αλλά και των κλάδων χονδρικής και λιανικής πώλησης τροφίμων, οι οργανώσεις Copa&Cogeca, FoodDrinkEurope και EuroCommerce τονίζουν στην ανακοίνωση ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι αγρότες και οι επιχειρήσεις του κλάδου αγωνίζονται νυχθημερόν για να έχουν σε καθημερινή βάση τρόφιμα όλοι οι Ευρωπαίοι.

«Τιμούμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που εργάζονται ακούραστα για να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση του Covid-19. Οι άνθρωποι στις αγροτικές και κτηνοτροφικές μας εκμεταλλεύσεις, στα εργοστάσιά μας, στους δρόμους, στα καταστήματα και στα σούπερ μάρκετ, δίνουν όλη την ενέργεια, τον χρόνο και την αφοσίωσή τους για να πετύχουν αυτή τη σημαντική αποστολή: τον εφοδιασμό των ανθρώπων με τρόφιμα» αναφέρουν οι οργανώσεις.

Δεσμεύονται επίσης να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διασφαλίσουν ότι τα διατροφικά συστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν με βιώσιμο και αποτελεσματικό τρόπο εν μέσω της παρούσας υγειονομικής κρίσης και των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί.

«Τονίζουμε ότι οι κλάδοι μας και το εργατικό δυναμικό πρέπει να αναγνωριστούν ως απαραίτητοι κρίκοι για τη διατήρηση των δραστηριοτήτων μας και την εξασφάλιση ασφαλών, προσιτών και ποιοτικών τροφίμων για τους καταναλωτές μας. Ζητούμε να παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα για ανθρώπους και φορτία προκειμένου να φέρουμε εις πέρας αυτή τη βασική αποστολή. Προσφερόμαστε να συνεργαστούμε με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα μέσω ενός διαρθρωμένου διαλόγου για να διασφαλίσουμε ότι η απάντηση στην πανδημία του Covid-19 θα είναι συντονισμένη και αποτελεσματική, τόσο κατά τη διάρκεια της κρίσης όσο και μετά από αυτήν» καταλήγει η ανακοίνωση.

31 March 2020
Banner
Banner