Δυναμικό παρών ο ΕΦΕΤ στην 81η ΔΕΘ

21 September 2016

Δυναμικό παρών ο ΕΦΕΤ στην 81η ΔΕΘ

Στοχεύοντας στην ενημέρωση των καταναλωτών και των επιχειρήσεων τροφίμων ο ΕΦΕΤ, στo πλαίσιο συμμετοχής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των εποπτευόμενων φορέων του στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έλαβε μέρος στη συνολική προσπάθεια του YΠAAT για την υποστήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών γεωργικών προϊόντων και τροφίμων καθώς και την ανάδειξη του δυναμικού της αγροτικής παραγωγής του τόπου, τόσο για την πρωτογενή παραγωγή όσο και για τα μεταποιημένα προϊόντα.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός στον λεπτομερή απολογισμό που εξέδωσε:

«Ο ΕΦΕΤ ήταν παρών στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ, στις 10 Σεπτεμβρίου, διά του Προέδρου του Δ.Σ. και καθ' όλη τη διάρκεια της 81ης ΔΕΘ με μέλη της διοίκησης και του προσωπικού του ΕΦΕΤ, εντός του περιπτέρου του ΥΠΑΑΤ, όπου σε συνεργασία με τους άλλους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου ανταποκρίθηκε στις ανάγκες ενημέρωσης των πολιτών και στα πολύπλευρα ερωτήματά τους.

Την ημέρα των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, του αναπληρωτή υπουργού Μάρκου Μπόλαρη και των γενικών γραμματέων Νικ. Αντώνογλου και Χαρ. Κασίμη στον εκθεσιακό χώρο του Υπουργείου.

efet-deth

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ Ιωάν. Τσιάλτα πλαισιώνονται από τον Προϊστάμενο της Π.Δ. Κ. Μακεδονίας του ΕΦΕΤ Νικ. Τράιο (αριστερά) και τους υπαλλήλους του ΕΦΕΤ, Ε. Θεολογίδου και Η. Χαϊδούτη (δεξιά)

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων του ΕΦΕΤ στην 81η ΔΕΘ, τα στελέχη του ήλθαν σε άμεση επικοινωνία με τους επισκέπτες της έκθεσης απαντώντας στις ερωτήσεις τους και διανέμοντας ενημερωτικό υλικό. Το υλικό, υπό μορφή εκλαϊκευμένων τρίπτυχων φυλλαδίων, παρείχε βασικές συμβουλές σχετικά με τα συστατικά των τροφίμων, την ορθή επιλογή τροφίμων το καλοκαίρι, τη διατροφική πυραμίδα, την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων, την επισήμανση των τροφίμων, τους παθογόνους μικροοργανισμούς στα τρόφιμα, τα πρόσθετα των τροφίμων, τους ορθούς χειρισμούς τροφίμων στο σπίτι, τις ορθές επιλογές όταν τρώμε έξω αλλά και εξειδικευμένους «Οδηγούς Υγιεινής» και φυλλάδια για τη σχέση του ΕΦΕΤ με τις επιχειρήσεις τροφίμων. Στόχος αυτής της προσπάθειας ήταν και η εξοικείωση επιχειρηματιών και καταναλωτών με την ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ, όπου προσφέρεται διαρκής ενημέρωση μέσω των ανακοινώσεων, της ηλεκτρονικής κοινοποίησης προς τους εγγεγραμμένους στο Newsletter, της ισχύουσας βασικής νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων και μέσω της περιήγησης στο δωρεάν διαθέσιμο προς όλους πλούσιο σχετικό υλικό αναφοράς στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη».

21 September 2016
Banner
Banner