Σε… δώρο-άδωρο εξελίσσεται η ιδιωτική αποθεματοποίηση στη χώρα μας -upd

17 July 2020

Σε… δώρο-άδωρο εξελίσσεται η ιδιωτική αποθεματοποίηση στη χώρα μας -upd

Χωρίς νόημα φαίνεται να είναι η απόφαση που με μεγάλη καθυστέρηση έλαβε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για υλοποίηση του μέτρου της ενίσχυσης της ιδιωτικής αποθεματοποίησης στους τομείς αιγοπρόβειου και βόειου κρέατος.

Όπως έχουμε ήδη γράψει η Κομισιόν έχει λάβει αποφάσεις για ενίσχυση της ιδιωτικής αποθεματοποίησης αρχής γενομένης από 7 Μαΐου. Από τότε και μέχρι πρόσφατα στη χώρα μας δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα. Μόλις στις 8 Ιουλίου οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ εξέδωσαν μια σχετική ανακοίνωση και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να απευθύνονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε όλο αυτό το διάστημα οι ενδιαφερόμενοι στη χώρα μας απλά... περίμεναν. Αρμόδιοι του ΟΠΕΚΕΠΕ σε επικοινωνία που είχε το meatnews.gr δήλωναν ωστόσο ότι δεν παρουσιάσθηκε κανείς ενδιαφερόμενος.

Να όμως που και ενδιαφερόμενοι υπάρχουν και διαδικασίες αποθεματοποίησης έχουν κάνει για αιγοπρόβειο κρέας που δεν διατέθηκε στην πασχαλινή αγορά, αποβλέποντας σε αυτήν τη μικρή ενίσχυση ανά κιλό, ώστε να μετριάσουν τη ζημιά που θα είχαν.

Επιχειρήσεις που έκαναν αυτή τη διαδικασία με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταφέρουν στο meatnews.gr πως άκουσαν έκπληκτοι από τους αρμόδιους ότι η αποθεματοποίηση στην Ελλάδα ξεκινά από... τώρα και στο εξής. Δηλαδή μια απόφαση που ελήφθη για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του κορωνοϊού στην αγορά κρέατος, στη χώρα μας έρχεται να εφαρμοστεί κατόπιν... εορτής.

Επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό για να επαφίεται σε ερμηνείες και προσωπικές απόψεις, ίσως είναι καλύτερα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να δώσει μια επίσημη απάντηση και λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Νεότερη ενημέρωση

Το θέμα έχει απασχολήσει και την νεοεκλεγείσα ηγεσία της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπόρων Κρέατος, η οποία βρίσκεται σε επικοινωνία της με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Σε επικοινωνία που είχε το meatnews.gr με στελέχη της Ένωσης, μας τονίστηκε ότι πρέπει να διορθωθεί η ημερομηνία που αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις και να ταυτισθεί με αυτό που αναφέρεται στην απόφαση της Κομισιόν, δηλαδή 7 Μαΐου.

17 July 2020
Banner
Banner