Δωρεά του Βοοτροφικού Συλλόγου Βέροιας στο Κέντρο Σπερματέγχυσης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

07 April 2022

Δωρεά του Βοοτροφικού Συλλόγου Βέροιας στο Κέντρο Σπερματέγχυσης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Την απόφαση να παραχωρήσουν στο Κέντρο Σπερματέγχυσης του ΥΠΑΑΤ στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, έναν καθαρόαιμο ταύρο αναπαραγωγής Limousine με πεντιγκρί, από τη Γαλλία, έλαβε η Διοίκηση του Βοοτροφικού Συλλόγου Βέροιας.

Σε σχετική επιστολή του ο Σύλλογος, αναφέρει ότι η δωρεά γίνεται «με σκοπό να συμβάλουμε και εμείς στη γενετική βελτίωση της κρεοπαραγωγικής κτηνοτροφίας στην Ελλάδα».

Η δωρεά βοηθά σημαντικά το έργο της γενετικής βελτίωσης, όπως δείχνει η απαντητική ευχαριστήρια επιστολή του Τμήματος Αναπαραγωγής και Τεχνητής Σπερματέγχυσης του Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Όπως σημειώνεται στην επιστολή, μεταξύ άλλων: «Ο ταύρος αυτός είναι υψηλής γενετικής αξίας και θα βοηθήσει στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών τεχνητής σπερματέγχυσης των κτηνοτρόφων ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας που εξυπηρετείται από το Τμήμα μας. Με τον τρόπο αυτό προάγεται η γενετική βελτίωση των βοοειδών, ενώ ενισχύεται σημαντικά η κτηνοτροφία της χώρας μας, ιδιαίτερα στις σημερινές αντίξοες οικονομικές συγκυρίες».

07 April 2022
Banner
Banner