Δημιουργία ανθρώπινων οργάνων από χοίρους, η νέα δραστηριότητα της Smithfield Foods

14 April 2017

Δημιουργία ανθρώπινων οργάνων από χοίρους, η νέα δραστηριότητα της Smithfield Foods

Μία μονάδα βιοεπιστήμης ενέταξε στις δραστηριότητές της η Smithlield Foods για να προμηθεύει με παραπροϊόντα σφάγιων χοίρων τον ιατρικό τομέα. Τελικός σκοπός της εταιρίας είναι να πουλά όργανα χοίρων για μεταμοσχεύσεις σε ανθρώπους.

Η Smithfield Foods, η οποία προβάλλεται ως ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος παγκοσμίως, θέλει να κερδίσει ηγετική θέση και στη χρησιμοποίηση οργάνων από χοίρους για ιατρικούς σκοπούς. Ήδη η εταιρία πωλεί ζωικά παραπροϊόντα στη φαρμακευτική και ιατρική βιομηχανία για να αναπτύξει φάρμακα για τη θεραπεία προβλημάτων που σχετίζονται με δυσπεψία, θρομβώσεις, θυρεοειδή. Με το νέο βήμα της δημιουργίας Τμήματος Βιοεπιστήμης, η Smithfield Foods επεκτείνει αυτές τις προσπάθειες ερευνώντας πώς τα παραπροϊόντα του χοίρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αναγέννηση ιστών. Ανοιχτά μάλιστα τα στελέχη της δηλώνουν ότι θέλουν να δουν πώς θα κάνουν τα όργανα του χοίρου (όπως η καρδιά, ο πνεύμονας, το συκώτι) εύκολα μεταμοσχεύσιμα στον άνθρωπο.

Ένα από τα πρώτα βήματα του Τμήματος Βιοεπιστήμης της εταιρίας θα είναι να πάρει μέρος στο Ινστιτούτο Προηγμένης Αναγεννητικής Κατασκευής, μια πρωτοβουλία συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που χρηματοδοτείται από το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας με σκοπό να ανακαλύψει νέες τεχνολογίες και παραγωγικές διαδικασίες για την ανάπτυξη κυττάρων, ιστού και οργάνων.

14 April 2017
Banner
Banner