Γιατί ζητούν διευρυμένη λειτουργία των σφαγείων οι Γερμανοί χοιροτρόφοι

12 October 2020

Γιατί ζητούν διευρυμένη λειτουργία των σφαγείων οι Γερμανοί χοιροτρόφοι

Για περισσότερες ώρες θα πρέπει να λειτουργούν τα γερμανικά εργοστάσια κρέατος και τα σφαγεία προκειμένου να αντισταθμίσουν τη μειωμένη δυναμικότητα επεξεργασίας που έχει επέλθει λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Στις δηλώσεις αυτές προχωρούν οι φορείς των Γερμανών κτηνοτρόφων καθώς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thepigsite.com, ύστερα από τον καταιγισμό κρουσμάτων Covid-19 τους προηγούμενους μήνες έχει προκληθεί μεγάλη αναταραχή στη βιομηχανία κρέατος – με τις υψηλότερες προδιαγραφές και την ικανοποίηση νέων απαιτήσεων πρόληψης του κορωνοϊού, τα γερμανικά σφαγεία έχουν μειώσει την ικανότητα επεξεργασίας τους, λένε αγροτικοί συνεταιρισμοί. «Η προστασία της υγείας έχει προτεραιότητα, αλλά η νέα κατάσταση σημαίνει για τους χοιροτρόφους καθυστερήσεις στην εξεύρεση σφαγείων για τους χοίρους τους».

Το γεγονός είναι ότι επειδή οι χοίροι στέλνονται με καθυστέρηση στα σφαγεία, παραμένουν στις εκμεταλλεύσεις για πολύ χρόνο, κάτι που επιφέρει σημαντική οικονομική επιβάρυνση.

Εκείνο που ζητούν τώρα οι κτηνοτρόφοι είναι να χαλαρώσουν οι χρονικοί περιορισμοί στις εργασίες των σφαγείων, ειδικά τις Κυριακές.

Κι όλα αυτά αποκτούν μεγαλύτερη σημασία αν σκεφτεί κάποιος ότι οι παραγωγοί βλέπουν επίσης μειωμένες τιμές αυτή την εποχή για τον επιπρόσθετο λόγο ότι μερικές εξαγωγικές αγορές έχουν επιβάλει απαγόρευση στο γερμανικό χοιρινό εξαιτίας των δεκάδων κρουσμάτων αφρικανικής πανώλους των χοίρων που έχουν εντοπιστεί σε αγριόχοιρους στη Γερμανία.

12 October 2020
Banner
Banner