Διεθνές Συνέδριο για τη θρησκευτική σφαγή στα Βαλκάνια, από ΕΛΓΟ και ΥΠΑΑΤ

26 February 2020

Διεθνές Συνέδριο για τη θρησκευτική σφαγή στα Βαλκάνια, από ΕΛΓΟ και ΥΠΑΑΤ

Μια δράση που αφορά την ευαισθητοποίηση που δείχνει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ σε θέματα Προστασίας και Ευζωίας των ζώων είναι η απόφαση για συνδιοργάνωση με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Διεθνούς συνεδρίου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Regional Animal Welfare Center (Περιφερειακό Κέντρο για την Προστασία των Ζώων). Το Συνέδριο αναμένεται να συγκεντρώσει επιστήμονες και εμπειρογνώμονες διεθνούς κύρους σε θέματα Ευζωίας των Ζώων, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνας που διεξάγεται στις χώρες των Βαλκανίων με ομιλητές που θα αποτυπώσουν την κρατούσα κατάσταση αναφορικά με τις Σφαγές Λατρευτικού τύπου (Κοσέρ, Χαλάλ) στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Μ. Βορίδης για το θέμα της προστασίας και ευζωίας των ζώων. Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, υπηρεσιακοί φορείς και φιλοζωικές οργανώσεις, αποφασίστηκε η διεξαγωγή σεμιναρίου εκπαίδευσης ιδιοκτητών και οδηγών ιπποειδών εργασίας τον ερχόμενο Απρίλη στη Σαντορίνη στο χώρο εργασίας ιπποειδών που θα λάβει χώρα με την ουσιαστική συνδρομή κτηνιάτρου ο οποίος διαθέτει εξειδίκευση στην κτηνιατρική ιπποειδών, ειδικού νομικού με γνώσεις για τη νομοθεσία περί ευζωίας ιπποειδών και νομικής στήριξης ιδιοκτητών ζώων εργασίας, καθώς και εξειδικευμένου εκπαιδευτή αμαξοδήγησης ιπποειδών.

Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκινάει καμπάνια για την καταπολέμηση του φαινόμενου της υπερχρήσης των ιπποειδών (γαϊδούρια, μουλάρια).

Παράλληλα, στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα του παράνομου εμπορίου ζώων συντροφιάς, για την καταπολέμηση του οποίου αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας, μέσω του ΥπΑΑΤ έχει προμηθευτεί ειδικές συσκευές Reader για την ανάγνωση των μικροτσίπ καταχώρησης των ζώων στα σημεία εισόδου/εξόδου της χώρας.

26 February 2020
Banner
Banner